ten fmic co podałeś mam u siebie w ibizie i on jest ok , ale jak mozesz to zapodaj szerszy bo miejsce na to masz .
Mi przy 1.5 bara trzyma temp +35 wzgledem otoczenia przy pełnym bucie ... podejrzewam ze ten szerszy 550X140X65MM trzymałby +20stopni .
Jak chcesz zrobić to dobrze i nie wydać worka siana to powiem Ci jak ja to robiłem ostatnio w skodzie i teraz w Ibi.
Kupujesz Fmic i rure z alu na powrót ( podłączysz sie w układ który idzie do smica), mieszkasz w wiekszym miescie więc macie na 100% firmy które zajmują się utylizacją odpadów .
Oni tam mają wielkie złoża gumowych i plastikowych elementów z rozebranych aut , wpadasz na taką firmę z flaszką i prosisz żeby pozwolili Ci wynieść kilka rurek gumowych .
Zbierasz sobie te kolanka z tdi , przywozisz do domu , wymywasz i już masz zaplecze materiałowe do zbudowania dowolnego fmic'a.
Te gumowe kolanka można ciąć jak Ci się podoba , dokup do tego ewentualnie adapter na map sensor jeśli Twój ori jest w smicu i takie złączki
https://fmic.pl/laczniki-silikonow/432- ... iowe-10_cm a resztę powinienieś ogarnąc sam jak masz troszkę zapału
co do tego fmica co podlinkowałeś to pamietaj że on ma wyjscia po 63mm więc do tego musiałbyś kupić redukcyjne kolanka ... czyli kolejna 100zł w plecy , musisz zwrócić na to uwagę ...
Ja w Ibi zmiesciłem się w 600zł z fmiciem ... czy dużo czy mało ? firma tuningowa pewnie zrobiła by to lepiej i za 3x tyle hajsu..
Skill.... You can't buy it ....