Nurtuje mnie pewne pytanie. Czy olej napędowy można bez problemu przechowywać np w plastikowych beczkach? Bo wiem,że z benzyna jest tak że nie we wszystkich plastikach da się ją przechowywać. Jak to jest w przypadku diesla?
To zależy jaki czas chcesz go przechowywac? Ojciec jak kupuje w zimie do ciagnika to zamyka szczelnie w plastikowych beczkach i niektore stoja do jesieni i nic sie nie dzieje. W ciagniku nie widac spadku mocy.
A robisz zapasy????
Nie. Hmm przyjmijmy,że lubię sobie zatankować więcej niż pojemność mojego baku po to aby mieć drugie tyle w garażu ot takie zboczenie co do przetrzymywania to maxymalnie około 2 tygodni nie więcej
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
To dobrze. Tylko,że kiedyś miałem taki kanister 10L podobno na wodę. I została tam wlana benzyna do kosiarki. I jak ta benzyna troszkę postała i wlało się ją do kosiarki to niestety weszła jakoś w reakcje z tym plastikiem i trzeba było cały gaźnik czyścić bo był zasyfiony. I dlatego pytałem. Oczywiście nie stało to nie wiadomo ile. Podobno powinien to być plastik olejowy czy coś takiego. Może z olejem się tak nie dzieje bo benzyna mogła jakoś zadziałać jak rozpuszczalnik.
Załatw sobie baniaki po rozpuszczalnikach od jakiś malarzy(za np. kilka browarów),w sezonie letnim można ich złapac np.jak jakieś mosty-wiadukty itp. malują ,a zimą to jedynie hale produkcyjne.Mają plastikowe lub metalowe baniaki 20l.