seat na drzewie

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

seat na drzewie

Post autor: Lucas »

Smutny widok :(
Coś więcej na temat tego wypadku ?
B
Bodek

seat na drzewie

Post autor: Bodek »

Coś mi się zdaje, że śmiertelny. Tylko gdzie jest przód auta ?
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

seat na drzewie

Post autor: remiq »

Na Allegro pójdzie, jako "zadbany, jeżdżony przez kobietę, silnik czyściutki, pali na dotyk. Do drobnych poprawek lakierniczych. Cena 4000PLN do drobnej negocjacji".

Bodek pisze:Tylko gdzie jest przód auta ?

Dwie działki dalej.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
s
szklasz
Forumowicz

seat na drzewie

Post autor: szklasz »

19-latek jechał seatem toledo w niedzielę (6 czerwca) około godziny 20 przez miejscowość Widowo (gm. Bielsk Podlaski). W pewnym momencie chciał wyprzedzić jadącego przed nim seata ibizę. Za kierownicą drugiego auta siedział 18-latek, jechała z nim trójka pasażerów w podobnym wieku.

Podczas wyprzedzania toledo zaczepiło jednak o ibizę. Kierowca stracił panowanie nad pojazdem. Toledo wpadło do rowu, a potem uderzyło w drzewo. 19 -letni kierowca zginął na miejscu.

Drugi seat jest tylko lekko porysowany.
B
Bodek

seat na drzewie

szklasz pisze:19-latek jechał seatem toledo

jechał on zapierda....ł. Pracuje przy wypadkach drogowych ale na takim to jeszcze nie byłem
z
zzimny
Forumowicz

seat na drzewie

Post autor: zzimny »

co do wypadków to rzeczywiscie masakryczny widok, mimo iż sam mam krótko prawo jazdy, widziałem kilka wypadków i podobnym efekcie, prędkość i brawura..
podam Wam link do artukułu o wypadku z tamtego roku, zobaczycie co tam sie stało..... z audicą i 21letnim kolesiu..... a co do wyprzedzania, wg mnie to jeden z najtrudniejszych, jeśli nie najtrudniejszy manewr... oglądałem kiedyś jakiś "instruktaż" jak nie powinno sie wyprzedzać, a najbardziej utkwiło mi:że podczas wyprzedzania nie powinno sie nagle wciskać "gazu do dechy" zwłaszcza kiedy mamy przedni napęd, i sporą moc w zapasie, koła wtedy tracą przyczepność, i pojazd nie skręca, tylko ciągnie go dalej prosto do przodu, i wg mnie takie sa przyczyny wypadków.....
i link do zdjć i artykułu:
http://www.psp-nowysacz.pl/index.php?mo ... me=news_80

[ Dodano: 2010-06-08, 20:03 ]
i jezscze jeden przypadek, jechałem z przyszłym teściem do domu na dwa auta, ja seatem z przodu, a on nissanem za mną.... i jeden koleś zaczął wyprzedzać nissana... zawadził go i poleciał do rowu, zgarnął kilka znaków, i przekoziołkował kilka razy,nic nikomy sie nei stało, lekkie stłuczenia ,na szczescie teściowi wgiął tylko środkowy słupek i drzwi....i też młodzi kolesie jechali BMW i na dodatek "pod wpływem" ale sie im nic nie stało, i zdarzyli sie podmienić.... achh ten kraj....
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

seat na drzewie

Post autor: Roxon40 »

Nie wiem dlaczego mnie już to nie dziwi i tak czytam to kierowcami byli 18 - latek, 21 - latek. Te wypadki nie biorą się z przypadku z jakiejś dziwnej awarii tylko braku wyobraźni, braku doświadczenia, coraz to młodsi ludzie ledwo co dostali prawko, jeżdżą autami z taką mocą że nieraz nie potrafią tego ogarnąć. Oczywiście nie mówię że wszyscy młodzi tacy są ale większość na pewno.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

seat na drzewie

Post autor: Lucas »

W sumie nie zawsze jest to prawdą, bo rozwalają się i ludzie starsi, ale coś w tym jest.
Wstyd się przyznać, ale ja jak miałem 18 lat to też jeździłem dużo szybciej niż teraz.
Niby dużo czasu nie minęło, ale rozumu trochę nabrałem ...
B
Bodek

seat na drzewie

Jeśli chodzi o mnie też za młodu troszkę pociskałem ale na moje szczęście Polonezem ojca :). Dlatego też dużych prędkości nie rozwijałem :) lecz kilka kolizji się zdarzyło chociażby zagapienie się na jakąś dzierlatkę :) i lądowanie na tyle innego pojazdu. Teraz człowiek jest troszkę starszy i więcej potrafi. Niestety żyjemy w takim kraju gdzie kurs na prawko słabo przygotowuje młodego kierowcę do prowadzenia auta a wyobraźnia ludzka nie zna granic.
ODPOWIEDZ