co do wypadków to rzeczywiscie masakryczny widok, mimo iż sam mam krótko prawo jazdy, widziałem kilka wypadków i podobnym efekcie, prędkość i brawura..
podam Wam link do artukułu o wypadku z tamtego roku, zobaczycie co tam sie stało..... z audicą i 21letnim kolesiu..... a co do wyprzedzania, wg mnie to jeden z najtrudniejszych, jeśli nie najtrudniejszy manewr... oglądałem kiedyś jakiś "instruktaż" jak nie powinno sie wyprzedzać, a najbardziej utkwiło mi:że podczas wyprzedzania nie powinno sie nagle wciskać "gazu do dechy" zwłaszcza kiedy mamy przedni napęd, i sporą moc w zapasie, koła wtedy tracą przyczepność, i pojazd nie skręca, tylko ciągnie go dalej prosto do przodu, i wg mnie takie sa przyczyny wypadków.....
i link do zdjć i artykułu:
http://www.psp-nowysacz.pl/index.php?mo ... me=news_80
[ Dodano: 2010-06-08, 20:03 ]
i jezscze jeden przypadek, jechałem z przyszłym teściem do domu na dwa auta, ja seatem z przodu, a on nissanem za mną.... i jeden koleś zaczął wyprzedzać nissana... zawadził go i poleciał do rowu, zgarnął kilka znaków, i przekoziołkował kilka razy,nic nikomy sie nei stało, lekkie stłuczenia ,na szczescie teściowi wgiął tylko środkowy słupek i drzwi....i też młodzi kolesie jechali BMW i na dodatek "pod wpływem" ale sie im nic nie stało, i zdarzyli sie podmienić.... achh ten kraj....