[1M] Termometr

Wszystko o elektryce w aucie
m
maciek878
Forumowicz

[1M] Termometr

Post autor: maciek878 »

Witam. Pojechałem umyć samochód na myjke było 22 stopni a po myciu 13,5 i sie zawiesił, przyjechałem do domu postał z 1h i poszedłem sprawdzić jaką temp wskazuje i nadal 13,5. i powiedzcie mi gdzie ten termometr może się znajdowac.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 13:49 przez maciek878, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

[1M] Termometr

Post autor: Lucas »

Masz ten czujnik w zderzaku, pod lewym halogenem jakby.
Z
Zibo
Forumowicz

Wyświetlanie temperatury

Post autor: Zibo »

Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Seata Toledo III, 1,9TDI, 2004 i nurtuje mnie taka sprawa jak dodatkowe wyświetlanie temperatury zewnętrznej na dole wyświetlacza (mały wyświetlacz) i nie mam pojęcia jak to można włączyć a wiem że na pewno można ponieważ przed zakupem widziałem że wyświetlało, myślałem że jest wtedy gdy jest niska temp. bo wtedy było ok. 3 st ale jak przeglądałem zdjęcia z ofertami sprzedaży to na niektórych była wyświetlana temp. np. 9 lub 15 st.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podpowiedział jak to można włączyć.
m
maciek21

[1M] Termometr

Post autor: maciek21 »

witam,na manetce od wycieraczek są przyciski góra-dół tam się przełącza temp,czas,zużycie,ilość paliwa,itp.
Z
Zibo
Forumowicz

[1M] Termometr

Post autor: Zibo »

To że można przełączać różne informacje komputera to wiem, ale jest to wyświetlane na samej górze wyświetlacza, a mnie chodzi o wyświetlanie na samym dole czyli pod kilometrami,
u mnie w tej chwili nic nie wyświetla ale widziałem że właśnie tam była temperatura.
p
paweld1981

[1M] Termometr

Post autor: paweld1981 »

a dodatkowy jest w podszybiu po prawej stronie
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

[1M] Termometr

Post autor: tony »

paweld1981, wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale <zygi>
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
k
kuba88w
Forumowicz
Auto: Lexus IS 200
Model: 2.0 R6

[1M] Termometr

Post autor: kuba88w »

Hello! :-) Podepnę się.
Od kiedy kupiłem toldosława nie mam czujnika temp. zewnętrznej, jak kupiłem czujnik zobaczyłem, że brakuje mi tego trzpienia który wkłada się w samą końcówkę... Przez to przekłamuje temperaturę skubany. Pytałem handlarzy czy mi z zachodu zwiozą ale na razie nikt nie znalazł. Na szrotach też nie mieli.... Potrzebuję owego trzpienia z kawałkiem kabla ok 15 cm. Proszę o kontakt na PW jak coś :-)
Awatar użytkownika
roboone
Forumowicz

Brak temp na dworze ,brak nawiewów klimy i ogrzewania

Post autor: roboone »

Jak w temacie wszystko znikło za jednym razem ,sprzegiełko od klimy się włącza i wyłącza wiatraki cały czas chodzą nie pokazuje temperatury na dworze, nie można ustawić nawiewu ani klimy ani ogrzewania. Miałem to samo kiedyś ale zaraz wróciło ,teraz znikło na dobre ;/
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

[1M] Termometr

Post autor: Roxon40 »

Zacząłbym od podłączenia VAG i sprawdzenia czy występuje błąd. Być może padł ci czujnik temperatury zewnętrznej co jest w zderzaku na dole.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
ODPOWIEDZ