Witam wszystkich mam pytanie czy orientuje się ktoś jak zdemontować środkową lankę oświetlenia wnętrza w seacie chodzi o tą duża Proszę o pomoc bardzo pilne !!
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 13:26 przez arekmpp, łącznie zmieniany 1 raz.
ok dzięki zaraz idę spróbować zdemontować cala lampkę bo niestety przez przypadek chyba uszkodziłem sobie te suwak co się włącza oświetlenie i muszę zobaczyć czy da się to naprawić bo ten suwak wisi ;(
Suwak o którym piszesz to prosta konstrukcja. Mnie kiedyś też odało się go rozebrać Na suwaku jest założona blaszka, która przy przesuwaniu zwiera odpowiednie styki w lampce, dalej jest sprężynka, która zapiera się na dwóch "wąsach" od suwaka. Czasami bywa tak, że jak zbyt energicznie przesuniesz suwak to spręzynka wyskoczy. Reanimacja prosta sprawa. Powodzenia
Ja mam prośbe o zdjęcie tej lampki od wewnątrz a dokladnie tego suwaka, Mam sprężynkę ale nie mogę zlokalizować tej blaszki, chyba gdzieś wyparowała. Z góry dziękuję.
Mam pytanko odnośnie lampki centralnej z przodu w podsufitce.
Nie działa mi przycisk od strony pasażera tzn lampka świeci się cały czas a po wciśnięciu przycisku czyli tak jakbym ją chciał wyłączyć, przycisk wraca do pierwotnego położenia nie blokuje się.
Rozebrałem prawie całą lampkę tzn nie oddzieliłem tylko tej płytki od plastiku a to jest chyba potrzebne do naprawienia tego przycisku.
Miał ktoś z was taki problem? Da się to naprawić?
Koszi pisze:Rozebrałem prawie całą lampkę tzn nie oddzieliłem tylko tej płytki od plastiku a to jest chyba potrzebne do naprawienia tego przycisku. Miał ktoś z was taki problem? Da się to naprawić?
Rozbierz ją całą i oddziel tą płytkę. i zobacz jak to tam wygląda. Rozbierałem tą lampkę ale nie pamiętam jak to tam wyglądało.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb