[ALL] Światła do jazdy dziennej

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

DzieX, a ja w aukcji widzę ogranicznikmocy PWM (30%) do std. reflektorów. Do tego żadnych plusów: brak homologacji, śmieszna oszczędność 8A i nieokreślona żywotność żarówek.
Michal
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Ja nie czytam tych bzdurnych opisów, ale taki układ sam bym przytulił to może by mi żarówki blue vision nie dawały takiej niebieskiej poświaty na dziennych ;) Tak jak wspominałem brak hmologacji nie jest (dla mnie) argumentem. Oszczędnością są dla mnie żarniki ksenonowe. Co do żarówek się zgodzę :) Mógłby ktoś kupić i zdać relację :)
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

DzieX pisze: Mógłby ktoś kupić i zdać relację :)

Było już na forum o tym wynalazku chyba w kontekście tunningu...
Michal
Awatar użytkownika
Mentu
Forumowicz

Post autor: Mentu »

Skoro się chwalimy...to ja ostatnio zrobiłem sobie następujący mod...światła led. Włączają się automatycznie po zapłonie i przy włączaniu świateł mijania gasną.
Awatar użytkownika
Seb.
Forumowicz

Post autor: Seb. »

Swiatał dzienne 5 punktowe, montowane tak jak czujniki parkowania mogą w ogole pasować do tolka, i czy jest jakieś miejsce gdzie mogą w ogóle fajnie wyglądać?
http://image.ceneo.pl/data/products/162 ... -502hp.jpg
Sebastian
H
Hubert
Forumowicz
Auto: -
Model: -

Post autor: Hubert »

Co wy wymyślacie?
Tego shitu mam juz dosyć, pracuje w sklepie motoryzacyjnym z warsztatem i na 10 takich zakupów 2-3 klientów w ciagu 3 miesięcy wraca.
Awatar użytkownika
Seb.
Forumowicz

Post autor: Seb. »

Znajomy ma takie helli w Pajero, mają duży kontak z wodą błotem i nic jak na razie się nie dzieję a siedzą w zderzaku ponad rok. Wiec pod względem technicznym nie nazwałbym tego shitem, tzn zależy jakieś firmy się kupi.
Sebastian
Awatar użytkownika
Mentu
Forumowicz

Post autor: Mentu »

Jak znajdziesz miejsce to napewno pasują, zrób sobie zdjęcie i pobaw się w paint gdzie fajnie by świeciły.Ja kupowałem ledy za 250 zł do audi. Używam je od maja 2013 i bez zarzutu.
Awatar użytkownika
futrosky
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: futrosky »

Witam. Mam pytanie co do świateł dziennych. Ponieważ ojciec w Peugeot 407 ma zakłócenia na radiu FM pomimo wbudowanych w światłach przeciw zakłócaczów. Czy w toledo występuje to samo ? Czy nie ma żadnych zakłóceń ?
Awatar użytkownika
piotrek148
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 tdi AHF

Post autor: piotrek148 »

futrosky pisze:Witam. Mam pytanie co do świateł dziennych. Ponieważ ojciec w Peugeot 407 ma zakłócenia na radiu FM pomimo wbudowanych w światłach przeciw zakłócaczów. Czy w toledo występuje to samo ? Czy nie ma żadnych zakłóceń ?

Pewnie zależy to od konkretnych świateł. Jakiej firmy Ojciec ma DRl-e ?? Duże są te zakłucenia ??
Ja mam NSSC i i szczerze Ci powiem że zakłuceń nie zaobserowałem ale czasami jak wyłącze DRL-e i włączę światła mijania to radio jak by ciut lepiej grało. Ale moze to byc tez przez słabszy sygnał FM
ODPOWIEDZ