[1L/1M] Świece zapłonowe

Wszystko o silnikach benzynowych
m
michal.k
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: michal.k »

Ja w swoim tolku 1.8 lpg mam świece 3-elektrodowe, z rana na zimno działa jak by na 3 cylindrach potem się na grzeje albo jak na lpg jadę to już norma, poza tym jest na nich jakiś nalot jak by smoła?? co to może być?
c
cozas
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: cozas »

Parę podstawowych pytań na które sam sobie odpowiesz i powinno być po problemie: ile na tych świecach już przejechałeś, ile przejechałeś na filtrze benzyny i gazu. jakość paliwa u nas jest znana. na zagnojonych świecach nie będzie dobrze palił i to prawdopodobnie jedyny powód Twoich problemów. jeśli wymiana świec i (koniecznie) filtrów nie pomoże,albo problem brudnych świec bardzo szybko wróci ,wtedy można się martwić że to coś poważniejszego. ja wymieniałem świece po sporym przebiegu(więcej niż zalecane) i były czyściutkie, ale jeżdżę wyłącznie na verwie98 i pilnuję filtra paliwa. Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-09-29, 22:40 ]
no i filtr powietrza oczywiście. to wszystko jest stosunkowo tanie i można to samemu zrobić a pozwala uniknąć wielu problemów i zawsze będzie lepiej śmigał. pozdro jeszcze raz
jamcito
m
maciekbed25
Forumowicz

LASER LINE OD NGK OPINIE

Post autor: maciekbed25 »

Nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy, jeśli jest już podobny temat proszę o scalenie.
Jak w temacie jeśli ktoś z was już jeździ na tych świecach proszę o opinie, interesuje mnie czy są warte swojej ceny bo ta nie jest niska.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: gimmesomo »

Jakie świece polecicie do 1M / 1.8 20V ? Śmigam na LPG..
w
wojtasGWE
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: wojtasGWE »

ngk lpg laser line
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Wczoraj byłem u mechanika to polecił mi i zamówił Denso K20TT (dedykowane pod LPG). Kosztowały mnie 12 zł/szt. więc taniutkie. Wie ktoś coś o nich ? Nie znam marki, podobno świece są japońskie. Co do NGK słyszałem wiele historii, niestety niezbyt korzystnych dla NGK.
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: DzieX »

Różne historie się słyszy. Dla mnie ngk to bardzo dobra marka. Sam jeżdżę już na 2gich swiecach w benzynie i wcześniej jeszcze w dieselu używałem.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Ja już po wymiance, wcześniej śmigałem na NGK V line pod LPG, teraz wyżej wspomniane Denso K20TT - działają, różnicy nie widać, poza ceną ;)
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: Danielek. »

DzieX pisze:Różne historie się słyszy. Dla mnie ngk to bardzo dobra marka. Sam jeżdżę już na 2gich swiecach w benzynie i wcześniej jeszcze w dieselu używałem.

Również ngdy żadnych problemów z nimi nie było ostatnio płaciłem 67 zł za kpl
e
eko_zgonuś
Forumowicz

[1L/1M] Świece zapłonowe

Post autor: eko_zgonuś »

ja polecam świece bosch super FR78X. Koszt za komplet ok 100 zł.
Mam przejechane na nich 30 000km (wszystko na LPG) i myślę, że jeszcze trochę pośmigają, słyszałem że na benzynie nawet 100000 mogą polatać.
ODPOWIEDZ