migacz1981, ja pisałem już jakiś czas temu z problemami z ubywającym płynem i uszczelką. Ale najpierw byłem u jednego mechanika, zobaczył tylko czy pompa wody cieknie i od razu wskazał na uszczelkę, bo robił niedawno komuś w passacie i pewnie u mnie też. Byłem później na diagnozie CO2 w układzie i wyszedł test negatywnie i znaleźli cieknącą chłodnicę, czego nie zauważyłem zdecydowanie wcześniej, bo płyn gromadził się pod drzwiami pasażera, tu gdzie wychodzą przewody paliwowe i stwierdził, że to na pewno nie uszczelka, zresztą znajomy mechanik też mi to mówił. Zalałem uszczelniacza do chłodnicy i póki co płynu nie ubywa, tylko ten problem z ogrzewaniem został, choć wróciłem teraz do domu włączyłem nawiew na 'HI' i postałem parę min i cały czas leciało ciepło o dziwo, patrzyłem przewody od nagrzewnicy no i tylko tyle wykryłem, że w obu jest płyn
No cóż będę obserwował jeszcze, jutro może jak będę miał chwilę to sprawdzę z tym wężem
[ Dodano: 2012-11-25, 19:15 ]Jeszcze teraz jak jechałem zauważyłem jedną rzecz. Jechałem i miałem ostry zakręt zwolniłem i wrzuciłem dwójkę i powietrze z nawiewów jak z klimy zaczęło lecieć i zaczęło się ocieplać, później zatrzymałem się i leciało ciepłe przez kilkanaście sek i zgasiłem auto.