[ALL] Światła do jazdy dziennej

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
ODPOWIEDZ
s
spec
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

Oryginały mają owalny kształt nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba 8cm na 12cm. Jutro zmierzę. Ja myślałem żeby zamontować je w obudowy halogenów. Czyli wziąć np. uszkodzone halogeny bez "szybki", wyciągnąć z nich soczewki a w ich miejsce zamontować światła. Wtedy pasowały by idealnie w kratkę i montaż do zderzaka byłby jak w ori. Dodatkowo samo szkło przyciemniłbym sprayem do lamp aby nie rzucało się w oczy po wyłączeniu.

Jak kupować to z automatem, który odpali światła po przekroczeniu napięcia. Wtedy wszystko montuje się pod maską i nie trzeba ciągnąć kabli do kabiny.
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Model: 1.9

Post autor: Danielek. »

podalem tylko przykladowy ksztalt,z montazem w ori obudowe wiaze sie z dodatkiwym kosztem halogenow ;-) ale pomysl jak najbardziej na plus.
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ALH+

Post autor: kuzio »

Danielek., no to powiem Ci, że Ameryki nie odkryłeś tym pomysłem.... :-D mam już tak zrobione ponad pół roku i jest sporo zdjęć w moim temacie gdzie je widać ;-) ja robiłem w zwykłe kratki bo nie miałem halogenów oryginalnie :-P Raczej odradzam robienia w ten sposób jak ja mam, a w kratki od halogenów moim zdaniem będzie jeszcze gorzej to zrobić. Ale jak ktoś odważny to niech spróbuje chętnie zobaczę efekt końcowy :-)
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=622 ... sc&start=0
K
K@mil
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

Post autor: K@mil »

Z tego co wiem to zeby wygladalo to idealnie jak prawdziwe halo/dzienne :) to potrzebne nam beda najlepiej oryginalne halogeny z Passata B6, ktore maja taki sam rozmiar jak nasze halogeny w tolkach, ale sa wieksze z tyłu i mozna tam zmieścić bez problemu wszystko x)
S
Syncro
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ARL

Post autor: Syncro »

Panowie, a ma ktoś z Was ustawione światła drogowe jako dzienne?

U siebie mam ustawione odpalanie drogowych przy zapłonie, z tym że są ustawione na 30% mocy świecenia. Światła mijania interesują mnie tylko jak nadchodzi zmrok.
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz

Syncro, a normalne drogowe w razie czego też masz? czy ustawione na 30% bez możliwości regulacji w razie potrzeby?

S
Syncro
Forumowicz

kuzio pisze:Syncro, a normalne drogowe w razie czego też masz? czy ustawione na 30% bez możliwości regulacji w razie potrzeby?

Właśnie będę musiał ogarnąć temat, bo drogowymi mogę tylko błysnąć. Raczej z nich nie korzystam ale zawsze mogą się przydać :)
Awatar użytkownika
kuzio
Forumowicz

No to lipa póki co bo drogowe czasem to dobra rzecz xD nie raz się przydają :-) to główny powód dla którego bym tego u siebie nie zrobił. No chyba, że idzie to jakoś opanować to czy 30% mocy czy 100%

S
Syncro
Forumowicz

Być może jest możliwe ogarnięcie tego, bo w sumie 30% potrzebujesz tylko w ciągu dnia, a 100% tylko w nocy :)
s
spec
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

kuzio pisze:No to lipa póki co bo drogowe czasem to dobra rzecz xD nie raz się przydają :-) to główny powód dla którego bym tego u siebie nie zrobił. No chyba, że idzie to jakoś opanować to czy 30% mocy czy 100%

Ale w czym problem? Te układy działają bardzo dobrze. Długie światła normalnie działają na 100%. Można zaświecić na stałe i mrugnąć. Nic się nie traci.
ODPOWIEDZ