[1L] Stukanie w silniku

Wszystko o silnikach benzynowych
Awatar użytkownika
Mario
Forumowicz

[1L] Stukanie w silniku

Post autor: Mario »

witam, od pewnego czasu mam nie pokojacy problem,

cos metalicznie stuka w okolicy rozrzadu, niemiarowo, ale dosyc glosno i trwa to do momentu temperatury ok 80 ",
stukanie zaniklo po wymianie srob mocujacych dolne kolo od rozrzadu, ale tylko na tydzien, im nizsza temperatura na zewnatrz tym glosniejsze stuki,
wrazenie jest jakby ktos stukal mlotkiem w blok silnika po stronie rozrzadu.

czy ma ktos pomysl co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 20:50 przez Mario, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

[1L] Stukanie w silniku

Post autor: gurszczak »

a moze na napinaczy paska wieloklinowego (nie wiem czy tak to sie nazywa dokładnie) wyrobił się amortyzatorek ?
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

[1L] Stukanie w silniku

Post autor: DENEBO »

Powiem tak... Dla świętego spokoju, proponuję udać sie do mechanika i niech luknie co jest grane, bo można sobie kosztów narobić jak coś pier...nie :roll: A to będzie kosztowało.
Jeśli gdzieś w okolicach rozrządu, to można się spodziewać problemików, a można zapobiec udając sie do mechanika. Może to tylko drobiazg, więc nie czekaj !
Kiedyś kuzol zgubił koło pasowe w Fiacie 125p ( ale były jajca haha ) odkręciła sie nakrętka zabezpieczająca i wypadł klin razem z kołem... :roll: :roll:

Pozdro..
Awatar użytkownika
Mario
Forumowicz

[1L] Stukanie w silniku

Post autor: Mario »

sek w tym ze mechanik nie kuma co to moze stukac, jedyna nadzieja w pawelo, ma wstapic jutro do mnie
f
filmad
Forumowicz

v5 agz coś wali w silniku bład vag 515 ?

Post autor: filmad »

teraz to ja mam problem po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu wali mi cos w silniku ? a na vagu mam błąd 515 po uruchomieniu silnika auto wkręca sie na obroty na postoju olej jest cewka ok świece też może ma ktoś jakieś sugestie ?
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

[1L] Stukanie w silniku

Proponowałbym jak najszybciej udać się do jakiegoś kumatego Mechaniora - jak wali coś w silniku to może grozić zawałem jego i Twojej kieszeni
f
filmad
Forumowicz

[1L] Stukanie w silniku

Temat do zamknięcia
nie ignorujcie dziwnych odgłosów dobiegających z łańcucha rozrządu :) bo może być przykro u mnie był to uszkodzony napinacz hydrauliczny łańcucha i przetarte 2 ślizgi łańcucha
T
Tomek
Forumowicz
Kontakt:

[1L] Stukanie w silniku

Post autor: Tomek »

A jaki masz przebieg?
f
filmad
Forumowicz

[1L] Stukanie w silniku

serwis twierdzi ze prawdziwy 180 tys tylko by jeden mały myk poprzedni właściciel dłuuuugo nie zmieniał oleju nie robił nic reszta jest super tylko napinacz padł a po nim przetarło ślizgi :-)
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

[1L] Stukanie w silniku

Widzę że sprawa załatwiona...
Temat do zamknięcia
nie ignorujcie dziwnych odgłosów dobiegających z łańcucha rozrządu :) bo może być przykro u mnie był to uszkodzony napinacz hydrauliczny łańcucha i przetarte 2 ślizgi łańcucha

Więc zamykam
ODPOWIEDZ