ozio21 pisze:Jak go wyjmowałem to od razu miałem przeczucie, żeby spisać co to za aku i wychodzi:
VARTA 1J0 915 105 AE
12V 70AH 340A DIN 570A EN
Czy możliwe, że jest to aku od nowości i niemcy nie zmieniali 8 lat ?
bartekmk pisze:dlaczego wszyscy grzeją świece więcej niż jeden raz?

adrian2901 pisze:Nie zasłaby ten aku? Ja mam Varte ale 74AH, ostatnio kupowałem do cordoby i 72 podajże, 70Ah to chyba słaby jak do toledo? Potem zobacze mniej więcej jaki ja mam. Ale zanim zaczeły się te mrozy, co była temperatura +10 czasami zapomniałem na całą noc radia wyłączyć i sobie grało przez 10 godzin a rano zdziwienie bo aku odpalił bez problemu... Ale teraz sie już pilnuje... Ale Varte polecam...

To ja chyba benzyną jeżdżęszklasz pisze:Traktory tak mają!!!![]()
![]()
Drobiazgkuba88w pisze:Sony, dziękówa, wstępnie się już ustawiłem na regeneration

Moja wytrzymała 9 lat i w lato dalej mógłbym na niej jeździć 
Na klemie powinna być wyryta, bo wtedy jeszcze nie kodowali roku produkcjiszymekgd pisze:ozio21, mozliwe, moja varta tez wygladala na oryginal, ale ciezko bylo, dla potwierdzenia, zlokalizowac date produkcji...

Ja taki miałem i było OK. Teraz mam 78Ah. Radio Ci grało przez 10h ? To chyba nieoryginalne radio masz ? Aura wyłącza się po godzinie bezczynności...adrian2901 pisze:Nie zasłaby ten aku? Ja mam Varte ale 74AH, ostatnio kupowałem do cordoby i 72 podajże, 70Ah to chyba słaby jak do toledo? Potem zobacze mniej więcej jaki ja mam. Ale zanim zaczeły się te mrozy, co była temperatura +10 czasami zapomniałem na całą noc radia wyłączyć i sobie grało przez 10 godzin a rano zdziwienie bo aku odpalił bez problemu... Ale teraz sie już pilnuje... Ale Varte polecam...

Sony pisze:Ja taki miałem i było OK. Teraz mam 78Ah. Radio Ci grało przez 10h ? To chyba nieoryginalne radio masz ? Aura wyłącza się po godzinie bezczynności...
świece grzej raz i wystarczy. No max 2 razy jeżeli aku pewien nie jesteś.
Te co założyłem też długo nie pociągną bo im zimniej tym bardziej mruga i skacze napinacz... Ale wymienie w następną sobote ten siłownik drgań i zobaczymy, bo jak coś go przyblokuje i przestaje na 3 sekundy skakać to światła przestają mrugać...
przez tą zime same pechy....