Pompa wtryskowa

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Pompa wtryskowa

Post autor: regii.kr »

podobno są pompy w baku
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: szymekgd »

U nas jest pompa wtryskowa (u mnie vp37) i ona moze miec nieszczelnosc, a koszt regeneracji pewnie w ok. podanej Ci ceny, a wysokosc zalezy pewnie od tego czy bedzie robiony nastawnik.

regii.kr, nie sadze, paliwo zasysa sekcja w pompie wtryskowej.
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

Pompa wtryskowa

no może ale słyszałem że niektóre tdi miały pompę w baku ja sobie sprawdzę jak będzie ciepło :)
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Benzyny na pewno mialy, a w TDI (VP, PD i common rail) nie bylo.
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

Pompa wtryskowa

w silniku ATD jest
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

;)
Powinienem napisac: w znanych mi silnikach nie ma pompy, swoja droga ciekawe, ze w ATD jest, a w ARL juz nie ;)
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

Pompa wtryskowa

to jest wielka niewiadoma ;-) jak będzie ciepło to sobie rozbiorę na warsztacie i sprawdzę czy ja w ASV mam :?:
m
mariusz1987pl
Forumowicz

pompa wtryskowa pytanie

Post autor: mariusz1987pl »

Witam mam problem moje toledo chodzi raz gosniej raz ciszej mialem regenerowana glowice wtryski wymienione hydropopychacze mialem zmieniony rozrzad i mechanik sprawdzal bledy o okazalo sie ze nastawnik pompy albo sama pompa ma awarie cos mi tlumaczyl ze zle dawke daje i kat ustawia jakos tak i pytanie jakie sa realne koszty naprawy takiej pompy albo nastawnika albo konsekwencje nie naprawienia tego ?? jak to wyglada z tymi z alegro uzywanymi , mam 1.9 tdi 110km ahf
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Za regenerację całej pompy z nastawnikiem krzykną pewnie min. 500zł, jak trafisz na używkę gorszą (mają swoje przebiegi) niż Twoja t wtopisz kasę...
Za ustawienie kąta odpowiada zawór n108 na pompie, dawkę ustawiasz na nastawniku i jeżeli jest zabrudzony to dawka będzie się przestawiać i silnik szarpać. Co się dzieje?
Michal
m
mariusz1987pl
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: mariusz1987pl »

chodzi raz glosniej czasami ciszej , czasami mam wrazenie ze chodzi szybciej obroty sa bardziej miekie i szybciej sie zbiera a czasami twardsze chodzi glosniej i nie zbiera sie tak szybko i mieko

[ Dodano: 2013-04-05, 19:24 ]
ps gadal mi ze sie kat przestawia i byly bledy i musial by wyslac ja tam gdzie regeneruja zeby sprawdzili czy nastawnik nawala czy pompa

[ Dodano: 2013-04-05, 20:23 ]
jeszcze zauważyłem dzisaj w przewodzie paliwowym duzy pechezyk powietrza moze on byc powodem ? a nie zmienianie sie katu ?
ODPOWIEDZ