U nas jest pompa wtryskowa (u mnie vp37) i ona moze miec nieszczelnosc, a koszt regeneracji pewnie w ok. podanej Ci ceny, a wysokosc zalezy pewnie od tego czy bedzie robiony nastawnik.
regii.kr, nie sadze, paliwo zasysa sekcja w pompie wtryskowej.
Witam mam problem moje toledo chodzi raz gosniej raz ciszej mialem regenerowana glowice wtryski wymienione hydropopychacze mialem zmieniony rozrzad i mechanik sprawdzal bledy o okazalo sie ze nastawnik pompy albo sama pompa ma awarie cos mi tlumaczyl ze zle dawke daje i kat ustawia jakos tak i pytanie jakie sa realne koszty naprawy takiej pompy albo nastawnika albo konsekwencje nie naprawienia tego ?? jak to wyglada z tymi z alegro uzywanymi , mam 1.9 tdi 110km ahf
Za regenerację całej pompy z nastawnikiem krzykną pewnie min. 500zł, jak trafisz na używkę gorszą (mają swoje przebiegi) niż Twoja t wtopisz kasę...
Za ustawienie kąta odpowiada zawór n108 na pompie, dawkę ustawiasz na nastawniku i jeżeli jest zabrudzony to dawka będzie się przestawiać i silnik szarpać. Co się dzieje?
chodzi raz glosniej czasami ciszej , czasami mam wrazenie ze chodzi szybciej obroty sa bardziej miekie i szybciej sie zbiera a czasami twardsze chodzi glosniej i nie zbiera sie tak szybko i mieko
[ Dodano: 2013-04-05, 19:24 ] ps gadal mi ze sie kat przestawia i byly bledy i musial by wyslac ja tam gdzie regeneruja zeby sprawdzili czy nastawnik nawala czy pompa
[ Dodano: 2013-04-05, 20:23 ] jeszcze zauważyłem dzisaj w przewodzie paliwowym duzy pechezyk powietrza moze on byc powodem ? a nie zmienianie sie katu ?