Pompa wtryskowa

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
A
Adrianekswir23

Witam

Post autor: Adrianekswir23 »

Witam chcialbym sie podzielic z wami jaki motyw sie wydarzyl u mechanika wiec powiedzialem mu dawaj pan faktury on mowil wporzadku nie ma sprawy i zaczolem mu wygarniac swoje argumenty ze to jest za drogo i wkoncu zaczol mowic ciagle neiwiem nieewiem no to ja do niego najlatwiej to powiedziec niewiem i skasowac na kase no nie i mowie krotko max 600 zl za wszystko on 650 ja mowie no to wysylaj pan pompe i ja go biore w stanie takim jaki byl to on okej dawaj pan 600 i kwita i zlozyl mi to poczekalem 4h i smiga juz wolne obroty wporzo i ciesze sie jazda :D pozdroo600
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Pompa wtryskowa

Post autor: Lucas »

no i widzisz jak to jest.
pewnie i tak przyciął :P
a masz w końcu fakture ?

P.S.
chyba nie na to konto się zalogowałeś co poprzednio :P
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: Tomas »

hehe no i git. 250PLN w kieszeni a swoje mechanior i tak zarobił skoro odrazu bez jęknięcia z 850zł zszedł do 600zł
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
p
przemo179

Naprzemienny szum w pompie wtryskowej

Post autor: przemo179 »

Witam.
W moim tolku od czasu do czasu miga kontrolka świec żarowych. Zaniepokoiło mnie to i podłączyłem auto pod VAG-a, program pokazał błąd NASTAWNIK OBJĘTOŚCI N-146. Proszę o poradę czy ten szum może być wywołany zużytym nastawnikiem pompy wtryskowej ? Dodam iż została zwiększona dawka paliwa (programem VAG) ponieważ auto miało problem z rozruchem. Niestety nic to nie dało, po wymianie akumulatora auto szybciej odpalało.
Proszę o poradę szanownych Kolegów :)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 20:18 przez przemo179, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

Pompa wtryskowa

Post autor: Wyplosz »

jedz do pompiarza i niech CI sprawdzi cała pompę i nastawnik, to będzie najlepsze wyjście, a czuć szarpnięcie podczas jazdy z niskich obrotów między 1500-2500 obrótow?? jak tak to czeka Cie czyszczenie nastawnika i regulacja go vagiem
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
p
przemo179

Pompa wtryskowa

Post autor: przemo179 »

też właśnie o tym pomyślałem, zdecydowałem się podjechać do pobliskiego mechanika i wysłuchał że to szumi pompa wody, jest do wymiany, jutro będzie mi wymieniał :) A więc problem rozwiązany :) Nie czuć szarpania, czyli pompa wtryskowa i nastawnik są w porządku :) Pozdrosy :)
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: szymekgd »

Podepne sie po temat.

Otoz w niedziele zaczela migac kontrolka swiec, w poniedzialek w drodze z pracy przestala, ale vag pokazal 2a bledy zwiazane z nastawnikiem, zadnych objawow wyczytanych w necie nie zauwazylem, bledy skasowalem i byl spokoj 2a dni, dzis znowu kontrolka ozyla bez zadnych odczuwalnych objawow podczas jazdy, mial ktos cos podobnego?
j
jabaraks
Forumowicz

Pompa Paliwa

Post autor: jabaraks »

Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Dlatego zakładam nowy wątek.

Otóż - mam leciutki wyciek paliwa przy pompie. Facet mi powiedział, że tragedii nie ma, ale trzeba się zastanowić nad uszczelnieniem. Ja jednak wolałbym wymienić na nowe. I teraz mam pytanie, bo coś mi się nie zgadza. Facet w byłym ASO Seata wycenił mi taką usługę na 1500 - 2000 zł... Poszukałem na allegro i wyszły mi takie części:
http://allegro.pl/pompa-paliwa-seat-alt ... 22328.html
http://allegro.pl/pompa-paliwa-seat-alt ... 35297.html

Licząc nawet 500 zł robocizny i tak wychodzi 1000 zł.

To jak głupi jestem czy jaki?

Pytanie dodatkowe - na shellu kupiłem takie cudo do uszczelniania układu paliwowego. Jest szansa, że ono coś pomoże?
s
szymekgd
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: szymekgd »

Ale jaja, do mojego tez pasuja, a myslalem,ze tylko pompe wtryskowa mam (innej nie widze) ;)
j
jabaraks
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: jabaraks »

To znaczy, że nie ma pompy paliwa w naszych autach? To z czego mi cieknie i co mam uszczelniać?
ODPOWIEDZ