[1M] Gdzie znajduje się moduł komfortu ?

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: dominik »

rafrut6, tak naprawdę jeśli to moduł to chyba będe szczęśliwy bo usterka będzie wyjaśniona :) a na szrocie wioskę obok znalazłem na alledrogo za 100 zł
k
kri591
Forumowicz

Post autor: kri591 »

Jak już dyskutujecie o numerach to i ja się coś podpytam:) bo to ze model modułu musi się zgadzać to oczywiste ale czy te liczby niżej (ZM-max ...) tez muszą się zgadzać ? A raczej ostatnie chyba 6 liczb bo jak patrzyłem na alledrogo to są rożne. rafrut6, zaprogramować moduł da się zwykłym vagiem wystarczy ze starego przepisać wartość jak się nie mylę;) oczywiście o ile mamy na myśli te same programowanie czyli żeby dane "funkcje" działały w samochodzie
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

Post autor: OMEGA »

kri591 pisze:Jak już dyskutujecie o numerach to i ja się coś podpytam:) bo to ze model modułu musi się zgadzać to oczywiste ale czy te liczby niżej (ZM-max ...) tez muszą się zgadzać ? A raczej ostatnie chyba 6 liczb bo jak patrzyłem na alledrogo to są rożne. rafrut6, zaprogramować moduł da się zwykłym vagiem wystarczy ze starego przepisać wartość jak się nie mylę;) oczywiście o ile mamy na myśli te same programowanie czyli żeby dane "funkcje" działały w samochodzie

Różne moduły obsługują rożne funkcje, i są na 3 wtyczki lub dwie, jak ci padł to najlepiej kup taki sam ma się zgadzać cały nr. np 1C0 959 799 E lub 1J0 959 799 AH i tak dalej....
Black gold
k
kri591
Forumowicz

OMEGA, To ja wiem ze musi być ten sam nr. ja mam akurat 1J0 959 799 AH i bardziej chodzi co oznaczają te liczby niżej bo każdy moduł ma inna końcówkę.
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

Post autor: OMEGA »

kri591 pisze:OMEGA, To ja wiem ze musi być ten sam nr. ja mam akurat 1J0 959 799 AH i bardziej chodzi co oznaczają te liczby niżej bo każdy moduł ma inna końcówkę.
Znaczy to ZM-max...... to tylko fabryka wie :D
Black gold
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

kurcze podminiłem moduł i dalej tak jak było.... więc muszę dalej szukać bo raczej nie możliwe aby dwa moduły były tak samo walnięte :( tak sobie myślę że albo kabelski w gumowym wężyku się przetarły albo gdzieś kostka nie łączy ...
k
kri591
Forumowicz

dominik, programowales ten modul komfortu co kupiles?
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

nie kupowałem... byłem podmienić .... jeszcze byłem u jednego gościa i dokładnie sprawdził modył i objawy wskazują na moduł, ale jak na krótko zaczął podpinać prubówke to wszystko chodzi.... obstawia właśnie że moduł ktoś kiedyś wsadził i jest źle zaprogramowany
k
kri591
Forumowicz

a jaki masz model modulu? i masz moze vaga zeby sprawdzic jaka wartosc masz teraz zakodowana?
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz

model?? 1C0959799B, o to chodzi?? a co do wartości to nie pamiętam ;/ .... wiesz może jaka powinna być?
ODPOWIEDZ