@K@mil
Ja polecam folię. Silikon brudzi, a jak Ci przyjdzie rozebrać to potem to będziesz musiał skrobać i od nowa kleić. A powodów do rozbiórki jest co najmniej dwa - uszkodzony zamek i uszkodzony mechanizm szyby.
pozostaje mieć nadzieje że jednak sie nie uszkodzi ale dalej mam watpliwosci co do ciezkiego zdzierania, jezdzilem bez boczkow i po kilku dniach drapałem paznokciem z łatwością resztki silnikonu z upapranych drzwi.
DzieX, masz jak najbardziej rację, ja sylikonem machnąłem na wiosnę i teraz muszę wszystko rozwalić bo mechanizm szyby mi się zdupczył, także teraz przy wymianie mechanizmu pójdzie folia jak nic i między blachy uszczela typu P
mialem problem z woda u kierowcy pod dywanikiem, zdjalem cale podzybie i wpuscilem goracy silikon wokol takiego elementu z plastiku bo tamtedy wplywala woda mi pod wycieraczke kierowcy zostal problem taki ze z tylu jest woda "na" dywaniku dziwne troche ale zna ktos moze powod ja jak jezdze to nie ma praktycznie pasazerow z tylu wiec skad ta woda ? pozdrawiam
Co wy tam wiecie Ja jak uszczelnialem drzwi to byla tam uszczelka taka czarna jakby z gąbki albo coś... To 4h drapałem srubokretem tą czarną blache i lałęm rozpuszczalnikiem żeby zeszło do konca bo ona odeszła ale klej z resztkami uszczelki został