Zimowe igraszki

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
K
Kiziak
Forumowicz
Auto: Toledo 2 1M
Model: 1.8 20V APG

Zimowe igraszki

Post autor: Kiziak »

Zmieniłem ten post bo budzi negatywne spostrzeżenia:) I jest odbierany w negatywny sposób. A jeszcze nikt od siebie nic nie napisał - co mu się ciekawego na drodze przytrafiło :P
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 23:56 przez Kiziak, łącznie zmieniany 1 raz.
j
jabaraks
Forumowicz

Zimowe igraszki

Post autor: jabaraks »

Gratuluję szczęścia i zdolności :-P Umiejętności przewidywania na drodze już mniej...
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV++

Zimowe igraszki

Post autor: bartekmk »

i dlatego ja w zime jezdze wolniej nie ze wzgledu na to ze ja moge wpasc w poslizg tylko wlasnie z powodu takich debili :D oczywiscie no offence, jak jest pusta droga to tez lubie pozapierdalac ale robie to z głową, a poslizgać sie to jade na parking ;]
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

Zimowe igraszki

Post autor: remiq »

Kiziak pisze:130 (no comment pls)

A ja jednak skomentuję. Nie będę gratulował komuś, kto po świeżym opadzie śniegu wali lewym 130km/h. Kilku takich w karetce widziałem i kilkunastu, którzy przez takich mieli auta poobijane. Świeży opad śniegu i cholera wie co pod nim. Sorki, ale to było głupie... I całe szczęście, że nikomu się nic nie stało.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Zimowe igraszki

Post autor: Roxon40 »

Dlatego w zimę jestem maruderem na drodze właśnie dlatego że o siebie się nie martwię choć nigdy do końca niczego nie jestem pewien ale właśnie przez takich jeżdżących jak idioci i bezmyślnie. Fakt mogę liczyć że ktoś mi wjedzie w auto ale mi szkoda auta więc wolę marudzić na prawym pasie i mieć spokój. Latem to co innego.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
K
Kiziak
Forumowicz

Zimowe igraszki

Tylko mi nie mówcie, że wam się nigdy nie zdarzyło zrobić czegoś inaczej niż zwykle...
Takich rzeczy to nawet na parkingu nie robiłem :P

Akurat trafiłem gostka w ciężarówce - opisałem tylko sytuację.

Ale widzę, że już jestem "idiotą". Panoooowie spokojnie... Każdy wyciągnie wnioski jakie chce. Ale nie trzeba wyzywać. Nic się nie stało nikomu i jest all right.

No oczywiście jak zwykle w takiej sytuacji statystyki podbija nadmierna prędkość :)

Ja opisałem swoją największą głupotę i dałem wam możliwość wybielenia to teraz czekam na wasze opisy :P

Nie traktujcie tego jako chwalenia bo nie o to chodzi!

Co do umiejętności przewidywania to było cięzko przewidzieć że ktoś jadąc w takim sznurku od dłuższego czasu (bo przejechali tak dobre 300 do 400 metrów) nagle bez powodu zrobi taki manewr. Oczywiście nie usprawiedliwiam się bo generalnie do wypadków dochodzi w zbiegu okoliczności - tu prędkość w takich warunkach i zajechanie drogi.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 23:41 przez Kiziak, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

Zimowe igraszki

Post autor: remiq »

Kiziak, moim zdaniem takie akcje są po prostu niebezpieczne. Tym razem nic się nie stało, ale życzę Tobie i wszystkim na tym forum, żeby nigdy nie padli ofiarą takiego zachowania. W lecie przyczepność jest lepsza, ale zima jest zdradliwa. Mi też się zdarza robić coś inaczej niż wszyscy, ale trzeba to robić z głową.

Kiziak pisze:Akurat trafiłem gostka w ciężarówce - opisałem tylko jedną sytuację.

Jeśli takich jest więcej, to ja nie mam pytań...
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
K
Kiziak
Forumowicz

Zimowe igraszki

Hehe źle to napisałem :P "opisałem tylko jedną sytuację." Nie o to chodziło. Poprawiłem żeby było jaśniej. Uczę się mniej lub bardziej na błędach.

Druga (i ostatnia) ciekawa sprawa to lewoskręt mi drogę zajechał też na trzech pasach w lato. Jechałem wtedy jak ustawa przewiduje (wbrew temu co można wnioskować było z pierwszego postu) środkowym pasem a tu nagle ciach auto mi się na drodze pokazuje.

Klakson i heble - czekam co zrobi, no i zatrzymał się akurat na środkowym pasie. No to ja łosia test w tym momencie w prawo bo z lewej chyba mnie coś wyprzedzać chciało a prawy miałem wolny no i w lewo już się nie udało bo był krawężnik :P Pozdrawiam pasażerkę tego Pana że jednak wolałem celować w słup od wiaduktu niż w nią w bok. Zatrzymałem się prawym boczkiem 15cm od niego z lewej strony jakiś metr za jego początkiem :) (tego słupa)

Felga pogięta, powietrza nie ma w prawym kole i gostek ucieka.

Ale nasza policja była na miejscu i po szanownego Pana na następnym skrzyżowaniu pojechała :)

Okazało się, że Pan myślał że ja mam już czerwone :) Ale miałem zielone i polcje na świadka. Pan nawet nie podziękował i nie przeprosił. Policjant widział i myślał, że inaczej się to skończy. Ale znowu się udało :P

I to tyle z moich igraszek. Prawko od 2001 to i tak mały dobytek jak widać.
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Zimowe igraszki

Post autor: Roxon40 »

...właśnie przez takich jeżdżących jak idioci i bezmyślnie....

Te moje słowa nie bierz do siebie bo pisałem w całokształcie kierowców. Jestem kurierem i od trzech lat nic nie robię jak tylko kręcę kółkiem więc mam pełny przegląd sytuacji na drogach zwłaszcza w mieście.

Jako że jestem kurierem i wiecznie się spieszę to na drodze w ogóle święty nie jestem a zresztą jak widziałeś kurierów to pewnie nie raz pomyślałeś sobie swoje :)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
K
Kiziak
Forumowicz

Zimowe igraszki

Kiedyś jednego widziałem jak torowiskiem tramwajowym śmigał :P (po którym się nie jeździ)

Przykurzył wtedy ładnie bo torowisko nie przyzwyczajone do takiech prędkości z jakim on jechał :) To ty może byłeś? ;)
ODPOWIEDZ