[ALL] CHIP TUNING, tak czy nie?

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: bartek »

szymekgd, czyli wszystko przed tobą :-P , to kiedy wstawiasz wykres?
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

;) Musze poczytac czy w 1L mozna to wrzucic do kostek...
K
Kiziak
Forumowicz
Auto: Toledo 2 1M
Model: 1.8 20V APG

chiptuning 1.8 20V

Post autor: Kiziak »

Panowie wracam do tego tematu:

Znalazłem coś takiego w warszawie:
http://formula.pl/chiptuning/seat/grupa ... 25-km.html

Najprawdopodobniej będę na to się pisać. Jeżeli będzie ktoś jeszcze chętny to może powalczymy o rabat jakiś :P

Koszt mapy to 1200 i jeżeli ktoś chce hamownie przed i po to dodatkowo 150pln - taki jest koszt podany za sztuke.
Aktualnie pisze o rabaty ;) ale jak się zadeklaruje ktoś i będzie wiadomo ile jest osób to łatwiej będzie cene ustalić.

Mapowanie jest podobno z niemieckiej firmy tunerskiej.

Zapraszam chętnych do deklarowania się tutaj.
j
jonson22
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Post autor: jonson22 »

Kiziak, Jak dla mnie to w wolnossaku taki chip mija sie z celem, jak juz chcesz to zmien wydech filtr i wtedy niech ci napisza program to moze jakies 15 KM ci przybedzie ale kwota zrobienia tego jest nieadekwatna do ilosci wzrostowej mocy i momentu:)

[ Dodano: 2011-09-06, 18:51 ]
Do tego jak mało wzrasta moc to ja ewentualnie w granicach 700zł mógł bym wydać myśle że jak się zbierze trochę osób i się pogada z tymi ludzmi to myśle że realna do uzyskania jest ta cena :)
K
Kiziak
Forumowicz

Ze 170Nm na 201 (jeżeli to prawda) to jest 18% Wiem że tdi w porównaniu z tym to dzień do nocy, ale w sumie fajnie może taki silnik śmigać. Ta masa i przełożenia... trochę będzie czuć.

Z silniaka 1.8 ma się moc 2.0 zwykłego. To nie jest w sumie tak mało. Oczywiście też bym chciał mniej zapłacić :) Dlatego chce zebrać jakąś grupkę i pytam o jakieś "rabaty" ;)

//edit 23:18
Czekam na odpowiedzi na maile od nich - miałem kilka pytań.
Sprawa w toku...
j
jonson22
Forumowicz

Kiziak, Gdybyś miał 1.8 20VT to nie było by si enad czym zastanawiać, tylko zobacz ze ten maksymalny moment idzie dopiero w wyższych obrotów 3900 a normalnie masz 3500 teoretycznie mała róznica ale jesli poruszamy sie w dużym miescie typu wawa to jednak mało kto na codzien jeździ w tych okolicach aby to wykorzystać ( bo si epoprostu nie da ze wzgledu na zatłoczenie miasta). Zapytaj sie wprost czy jeśli będzie ok 10 aut to czy zrobią to za 600-700zł od sztuki dla nich dodatkowa reklama zadowolony klient zawsze poleci to innym do tego znane forum itp na jeden termin tyle aut i pomiar niech na hamownie dadzą gratis bo inaczej to nie ma sensu jechać i nie wiedzieć ile sie udało więcej, pytanie czy zanim wezma sie za chipa to czy sprawdzają jakoś auto czy zdrowe i czy sie nadaje :)
K
Kiziak
Forumowicz

Dla mnie jak będzie 170 przy 3500 i 200 przy 3900 to pasuje :)
Generalnie ja jeżdze w zakresie obrotów 3500-6500 jak już w korku nie stoje.

Czekam na odpowiedzi na maile. Podałem im link do tego forum. Zobaczymy co dalej.
Teraz piłeczka jest po ich stronie...
j
jonson22
Forumowicz

Kiziak, To jakie masz spalanie w wawie (bo widze że stąd jestes) ? Ja to tak normalnie to do 3 tys pomykam i w mieście pije mi 10-11L po za miastem to oczywiście szybciej ale spalanie na podobnym poziomie:)
K
Kiziak
Forumowicz

Wczoraj z pracki wracałem po 22 (to jest już luzik) to pod domem miałem 15,7 :P Wiesz z pracy się chłopy wyrwaliśmy to tak jakoś poszło. Z 6 aut w grupie... Redukcja dla mnie przy 150 na 4-rke to standard :P zeby jeszcze do 180 podciągnąć ;) Auto zadbane, przeglądy i wszystko co trzeba co roku robione. Oleju ani grama nie bierze. Auto daje rade już od 4 lat jestem właścicielem i jedynym userkiem
j
jonson22
Forumowicz

Kiziak, Daj znać co ci odpiszą, ale badanie na hamowni musi być i przed (żeby zobaczyć jaka utrata jest, i ewentualnie stwierdzić przyczyne) no i po aby wiedzieć ile i co wzrosło :)
ODPOWIEDZ