Najprawdopodobniej będę na to się pisać. Jeżeli będzie ktoś jeszcze chętny to może powalczymy o rabat jakiś
Koszt mapy to 1200 i jeżeli ktoś chce hamownie przed i po to dodatkowo 150pln - taki jest koszt podany za sztuke.
Aktualnie pisze o rabaty ale jak się zadeklaruje ktoś i będzie wiadomo ile jest osób to łatwiej będzie cene ustalić.
Mapowanie jest podobno z niemieckiej firmy tunerskiej.
Kiziak, Jak dla mnie to w wolnossaku taki chip mija sie z celem, jak juz chcesz to zmien wydech filtr i wtedy niech ci napisza program to moze jakies 15 KM ci przybedzie ale kwota zrobienia tego jest nieadekwatna do ilosci wzrostowej mocy i momentu:)
[ Dodano: 2011-09-06, 18:51 ] Do tego jak mało wzrasta moc to ja ewentualnie w granicach 700zł mógł bym wydać myśle że jak się zbierze trochę osób i się pogada z tymi ludzmi to myśle że realna do uzyskania jest ta cena
Ze 170Nm na 201 (jeżeli to prawda) to jest 18% Wiem że tdi w porównaniu z tym to dzień do nocy, ale w sumie fajnie może taki silnik śmigać. Ta masa i przełożenia... trochę będzie czuć.
Z silniaka 1.8 ma się moc 2.0 zwykłego. To nie jest w sumie tak mało. Oczywiście też bym chciał mniej zapłacić Dlatego chce zebrać jakąś grupkę i pytam o jakieś "rabaty"
//edit 23:18
Czekam na odpowiedzi na maile od nich - miałem kilka pytań.
Sprawa w toku...
Kiziak, Gdybyś miał 1.8 20VT to nie było by si enad czym zastanawiać, tylko zobacz ze ten maksymalny moment idzie dopiero w wyższych obrotów 3900 a normalnie masz 3500 teoretycznie mała róznica ale jesli poruszamy sie w dużym miescie typu wawa to jednak mało kto na codzien jeździ w tych okolicach aby to wykorzystać ( bo si epoprostu nie da ze wzgledu na zatłoczenie miasta). Zapytaj sie wprost czy jeśli będzie ok 10 aut to czy zrobią to za 600-700zł od sztuki dla nich dodatkowa reklama zadowolony klient zawsze poleci to innym do tego znane forum itp na jeden termin tyle aut i pomiar niech na hamownie dadzą gratis bo inaczej to nie ma sensu jechać i nie wiedzieć ile sie udało więcej, pytanie czy zanim wezma sie za chipa to czy sprawdzają jakoś auto czy zdrowe i czy sie nadaje
Kiziak, To jakie masz spalanie w wawie (bo widze że stąd jestes) ? Ja to tak normalnie to do 3 tys pomykam i w mieście pije mi 10-11L po za miastem to oczywiście szybciej ale spalanie na podobnym poziomie:)
Wczoraj z pracki wracałem po 22 (to jest już luzik) to pod domem miałem 15,7 Wiesz z pracy się chłopy wyrwaliśmy to tak jakoś poszło. Z 6 aut w grupie... Redukcja dla mnie przy 150 na 4-rke to standard zeby jeszcze do 180 podciągnąć Auto zadbane, przeglądy i wszystko co trzeba co roku robione. Oleju ani grama nie bierze. Auto daje rade już od 4 lat jestem właścicielem i jedynym userkiem
Kiziak, Daj znać co ci odpiszą, ale badanie na hamowni musi być i przed (żeby zobaczyć jaka utrata jest, i ewentualnie stwierdzić przyczyne) no i po aby wiedzieć ile i co wzrosło