Mój tolek ARL vs. BMW E60 530D

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: jakub_bb »

Jade sobie kulturalnie na A4 160km/h na tempomacie. Byłem przed wzgórzem św. Anny, w strone Katowic, wracałem z Niemiec z kumplem przywoziłem auto. Kumpel jakos sie stracił kilka samochodów za mną nagle dzwoni (byłem w trakcie wyprzedzania) w chwili gdy odbierałem zobaczyłem w lusterku wstecznym ze jakiś pajac jedzie szybko jeszcze na prawde daleko za mną i już mruga długimi. W tym momencie kumpel przez telefon mówi do mnie "pogoń ch*ja". Oczwiście przepuściłem go.
A że mi 2 razy nie trzeba powtarzać wrzuciłem 5 bieg i dołożyłem do pieca za chwile 6 zapiąłem i zaraz byłem przy jego zderzaku zacząłem mu mrugać uciekł na prawy (wtedy miałem jakies 220km/h) zaczęło sie wzgórze Anny wiec pod górke troche predkość jednak spadła. Gościu walczył za mna, mniej więcej w połowie udało mu się mnie wyprzedzić. no ale póżniej juz było z górki wiec znowu ogień, długa prosta i siedziałem mu na tyłku jak popatrzyłem na licznik to wskazówka wyszłą poza skale (czyli ponad 240km/h) niestety przy tej predkości odległości troche się skracają i choć chciał to nie mial mi juz gdzie zjechac. Pogoniłem go jeszcze chwile i odpuściłem bo swoje i tak udowodniłem :D że niby taki Toluś klasy kompakt a swoje pokazać tez potrafi :)

to było BMW E60 530D 218KM a mój Toluś tylko 150KM a i tak dał rade :)

pewnie znajdą sie tacy którzy powiedzą "taa na pewno"
ale na potwierdzenie tego faktu mam filmik, chciałem zrobic zdjecie telefonem bo sam nie wierzyłem że wyszedł poza skale ale przez przypadek nagrał mi sie filmik.
wiem wiem niezbyt to mądre jechac 240 i do tego krecic filmik telefonem no ale tak wyszło ;p

dodam jeszcze ze to była prędkość licznikowa a nie z nawigacji.
j
jaceksteel
Forumowicz

Post autor: jaceksteel »

Średnio mi sie wydaje, abys dał rade. A nie bylo 218KM w tym silniku, jak cos to 231 lub 235 i 500nm. Ja niedawno ustawiłem się z seria 3 e46 330d(184km) w tiptronicu i odszedł mi trochę. A parametry mamy podobne;) Moze kierownik e60 nie jechał ma maxa ;-)
Ostatnio zmieniony 14 sie 2011, 19:19 przez jaceksteel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz

byly 218KM jak mi nie wierzysz to sprawdz na aledrogo ;-) te mocniejsze tez byly
we wczesniejszych latach 3.0d mialo tak jak piszesz 184km w e39 193km a jak wyszla e60 to bylo przynajmniej z poczatku produkcji 218km.
nie wiem czy jechal na maxa czy tez nie ale przy takich predkosciach juz malo kto po prostu jedzie z taka predkoscia. mniejsza z tym...
Ja wole myśleć, że sie ścigał :-D :lol:

było nie było e60 wazy jednak troche wiecej niz tornado
pozatym jechalem jeszcze w jego tunelu powietrznym co mi na pewno dawalo duza przewage :-P
j
jaceksteel
Forumowicz

Post autor: jaceksteel »

a patrzyłem sie na stronę autocentrum i właśnie nie widziałem tam takich parametrów do e60 ;-) ale i tak gratuluje killa i przedewszystkim autka :-)
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz

to moze maja cas nie kompletna baze danych ;p wszedzie indziej istnieje taki silnik nie mowiac ze moj kumpel mial wlasnie taka i nia jezdzilem w automacie to mial i jak pozniej jechal toledo to mowi ze sam jest ciekaw co by lepiej poszlo jego bmw czy moje tornado no ale nie startnelismy sie bo BMke sprzedal kilka miesiecy wczesniej ;p
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

jakub_bb, nono prędkości zawrotne :P Gratki ;-)
K
Kaspoll1988
Forumowicz
Auto: Seat Leon 1P
Model: 2.0 TDI

Post autor: Kaspoll1988 »

Dokładnie ;) Gratki samochodu i osiągów ;) Ładny kil mój tylko 215-220 prędkosci licznikowej. Ale gratki nie ważne ile kto ma kucy ważny jest woźnica! co tymi kucami pogania. Chciałbym widzieć minę gościa!
T
Toldi
Forumowicz

Post autor: Toldi »

jedz nahamownie tolkiem bo cos nie wierze ze tam seria jest ;)
poza tym seryjny nie napedzil sie do ponad 240km/h
ciekawy jestem ile mocy w tolku jest :D
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

Trzeba mieć nie po kolei w głowie żeby robić takie numery tu nie trzeba gratulować tu trzeba ubolewać nad stanem rozumu obu panów.
p
pu5z3k
Forumowicz

Post autor: pu5z3k »

potwierdzam zamykanie toledo ARL licznika :) leci aż miło :)
gratki killa,
bmki 320D łykam na śniadanie :)
lekka buda w toledo i krótkie biegi robią swoje
Zablokowany