Wyplosz pisze:mnie by interesowało doładowanie turbo tylko, numer czujnika z etki 038 906 051 C (z silnika ARL)
czyli 7.18222.18.0... nie ma problemu...
Wyplosz pisze:mnie by interesowało doładowanie turbo tylko, numer czujnika z etki 038 906 051 C (z silnika ARL)
tomektak pisze:Na chwilę obecną planuję zrobić wersję taką:
-Samochód ma otwarte drzwi= informacja OTWARTE DRZWI
-Samochód ma zamknięte drzwi ale zgaszone światła = informacja ZAPAL SWIATLA
-Samochód ma zamknięte drzwi i zapalone światła = informacja o napięciu w instalacji
tomektak pisze:"Czujnik ciśnienia doładowania mierzy ciśnienie bezwzględne..." - takie też ciśnienie będzie na wyświetlaczu.
Ewentualnie można przyjąć 1000mbar ciśnienia atmosferycznego co spowoduje tylko nieznaczne przekłamania.
olinek2 pisze:Najłatwiej by było po K-Line z bloków odczytywać, bo te główne z reguły się nie zmieniają odeszły by Ci problemy ze zczytywaniem
Też się od dawna trudnię elektroniką Jednak z tym wyświetlaczem myślałem u siebie wyciąć poprzeczkę i dać wyświetlacz graficzny bo ładniej by to wyglądało i więcej by można wyświetlać
GangstaMarc pisze:
Podoba mi się Mi jednak bardziej by pasowało info o doładowaniu zamiast napięciu w instalacji. Jakbyś już miał pomysł jak to zrobić proszę tylko o info o cenie lub ewentualnej zaliczce
Bardzo ciekawy pomysł... ciekawe czy wszystko się uda. Powodzenia
olinek2 pisze:Też się od dawna trudnię elektroniką