Radar pisze:A ja kocham jak w lusterku wstecznym wyrasta mi nagle grill od scanii albo czegoś w tym stylu.Oczywiście trzyma się tylnego zderzaka na krzyżówkach , i od razu zawał serca mnie bierze.
Adrenalina dobra rzecz
dominik, przeczytaj sobie to co piszą na tej stronie
http://www.tirynatory.pl/o-akcji/podstrona-1/ Ciężko odpowiednich wniosków nie wyciągnąć. Obecnie Państwo narzeka, że dokłada rocznie do kolei grube miliony, więc może by tak łaskawie w końcu wykorzystali kolej do innych celów i rozszerzyli priorytety ? Jak to jest, że wiele Państw w Europie ma łeb do tego jakby tu skorzystać na wycofaniu TIRów z dróg, a my jesteśmy w czarnej du*** ?
Fakt faktem, że u Nas drogi są robione na odwal się, ale TIRy niszczą je masakrycznie! Koleiny to nie jest dzieło aut osobowych
remiq pisze:Przecież tyle się płaci w cenie paliwa, różnych podatkach, winietach itp. na drogi i gdzie one są? I jakie one są?
Prawda jest taka, że tutaj nie chodzi o krajowy transport drogowy tylko w dużej mierze o międzynarodowy! Jeśli jakiś zagraniczniak przejeżdża przez Nasz kraj TIRem to on ma głęboko gdzieś Nasze paliwo! Tankuje się do pełna w Niemczech, a później załóżmy na Ukrainie jak przeleci Nasz kraj. Dlaczego ? Dlatego, że u Nas paliwo jest drogie! Drogie jest m.in. przez podatek drogowy, który jest w nie wliczony. Tracimy na tym niestety podwójnie, bo międzynarodowy transport bardzo rzadko u Nas tankuje.
Nikt nie mówi, że droga do tego projektu jest usłana różami, trzeba byłoby zainwestować w kolej, ale z czasem to by się zwróciło! W końcu do dróg Państwo dokłada mnóstwo pieniędzy i to CO ROKU!!!
remiq pisze:Więc nie Tiry na tory, ale Niemców i Austriaków do budowania dróg!
W Austrii akurat TIRy jeżdżą koleją
Kitaj, u Nas jest POLSKA, a nie Afganistan