Toledo 1M vs VW Transporter T-4

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

mcsurf, trochę kiepska jakość zdjęć, ale z pewnością da się to porządnie zrobić, że będzie cacy :) Podstawa to dobry spec co by to zrobił ;)
m
mcsurf
Forumowicz

Post autor: mcsurf »

ostatecznie znalazłem w okolicy 3 warsztaty godne zaufania. Jeden jest ponoć bardzo drogi jednak potrafią robić "cuda" z rozbitych aut i przywrócić do parametrów fabrycznych zachowując wszelkie parametry jak zgrzewanie luto spawanie czy lakierowanie.. Drugi nieco tańszy ale słyszałem i czytałe i same dobre opinie, oraz ASO Seat`a o którym są zdania pół na pół jednak myślę że powinni się znać na rzeczy. Jako że to wszystko nie idzie z mojej kieszeni i jeśli nie będzie szkody całkowitej to autko zostanie pnaprawione :)
Teraz zastanawiam się tylko czy jeździć po takiej naprawie dalej czy się rozstać i poszukać innego ?? Dodam, że również Toledo 1M
Co byście poradzili ?? Niby wiem na chwilę obecną wszystko o nim co było wymienione przy jakim przebiegu itd.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, 2000r
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Post autor: gurszczak »

mcsurf, poczekaj na opinie z ubezpieczalni i dowiedz się dokładnie co bedzie robione w aucie. Jak podłoga pogięta to ja chyba bym darował sobie takie auto lepiej sprzedać coś dołożyć i kupić coś młodszego ale to moja skromna opinia.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
m
mcsurf
Forumowicz

Koledzy sprawa wygląda tak.
Na chwilę obecną bez rozbierania pojazdu koszty naprawy to 3000 zł, szczerze trochę mało i zastanawiam się nad naprawą bezgotówkową.
a oto wyszczególnienie:
- do wymiany: derzak tylny gruntowany, listwa ozdobna tylna, listwa mocowania zderzaka, pokrywa komory bagażnika, lampa tylna lewa i prawa

- do naprawy: blacha zamykająca, ściana boczna lewa i prawa

Co byście poradzili ??
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Spróboj może wziąć własnego rzeczoznawce... Daj mu troche kasy żeby cie odpowiednio podliczył i wtedy z papierkiem do ubezpieczalni ;-)
m
mcsurf
Forumowicz

Dziś tak jak postanowiłem pojechałem do ASO Seat`a pełen wiary i nadzieji :)
Przez telefon wszystko było ładnie, różowo iz wszystko da się naprawić. Jednak na miejscu zaczęła się dyskusja że ten samochód przed kolizją był by dla nich wart jakieś 8000 zł, a na chwilę obecną jakieś 5000 i proponowali by mi wziąść te pieniądze które mi zaproponowało TU (przypomnę 3000 zł) zaś samochód naprawić jak zasugerowali w warsztacie "stodole". Dla nich nawet bez rozkręcania i sprawdzania wartość naprawy przekraczała by wartość samochodu co = szkoda całkowita, pomimo że chętnie naciągnęli by TU.

No nic zniechęcony i załamany zawinąłem się bo stwierdziłem że nic tam po mnie..
Pomyślałem sobie a co mi szkodzi podjechać do innego warsztatui poprostu zapytać, tak też zrobiłem.
Podjechałem, poszedłem i przedstawiając pytam czy naprawa będzie wogóle opłacalna. Tu mój humor sie znacznie poprawił oświadczono mi że jak na chwilę obecną napewno się to będzie opłacało jednak wszystko wyjdzie podczas dokładniejszych oględzin. Jednak zapewniono że wartość samochodu nawet po tej kolizji nie jest tak niska jak najwyższa podana w ASO (8000 zł).
Nie było na co czekać podpisanie wszystkich dokumentów, upoważnień itp, i samochód został na warsztacie.

Do końca tygodnia mam mieć kolejną wycenę i jasną sytuację co i jak.
Jednak co do ASO zostałem skutecznie zrażony i w najbliższym czasie nic nie będzię w stanie odbudować mojego zaufania :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Jakie to dziwne... Za 8 tys to znajdziesz jakas zarżniętą benzyne a nie TDI... Te ceny to oni biorą z d**y... Szkoda tylko ze do ubezpieczenia to biorą ceny z górnej półki :-/

Ale spróboj tego patentu z własnym rzeczoznawca ;-)
m
mcsurf
Forumowicz

no czekam narazie na oględziny w tamtym warsztacie mają swojego rzeczoznawcę a na moję życzenie mogę sprowadzić jeszcze jednego..
Najbardziej wk**** mnie to czekanie i brak samochodu :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

mcsurf, ładnie ASO Cię potraktowało :/ Co za wyzysk to szok... A ile Ci kazali czekać z warsztatu na wycenę ??
m
mcsurf
Forumowicz

no w tym warsztacie co zawiozłem to szybko bo Toldek był u nich o 16 w dniu wczorajszym zaś decyzję będę miał na bank w piątek. Zaznaczyli jednak że najprawdopodobniej jeszcze w czwartek.
Zaś w ASO będę się pojawiał tylko po części do których nie ma zamienników.

No i dla wszystkich dodam jeszcze co w tej chwili sobie przypomniałem: "... aleś sobie wybrał pan samochód, Toledo jeśli chodzi o naprawy blacharskie to najdroższy samochód ze wszystkich Seat`ów..."
ODPOWIEDZ