A ja dziś wymieniłem przewody przelewowe od wtrysków do pompy. Bo irytował mnie bombel powietrza w przewodzie paliwowym. Podotykałem te przewody i słyszałem syczenie jak nimi poruszałem to bombel powietrza sie przesówał i powiększał. POleciałem do sklepu motoryzacyjnego i kupiłem przewód specialnie do tego taki gruby gumowy ze zbrojrniem w sierodku - fi 3,2mm . Koszt przewodu 15zł/m ale ja potrzebowałem tylko 60cm więc 9 zł zapłaciłem
![:-)](./images/smilies/001.gif)
Troszkę roboty było z nasunięciem na te końcówki ale się udało
[ Dodano: 2011-04-01, 09:19 ]A potem odebrałem z kolegą miskę olejową do 1.9 TDI AGR i zakładamy. No i się zaczęło
![<zygi>](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Wszystko przygotowane posmarowane sylikonem i zaczynamy przykręcać. Zaczynamy od strony skrzyni biegów a tam sa dwie takie sruby do których jest straszny dostęp no ale sie udało. idziemy dalej a tam okazało sie ze połowa otworów jest o ok 4 mm przesunięta i miski nie mozna dokrecić. Wieć miskę odkreciliśmy i do zwrotu - nie byłoo z tym problemów naszczęście. Pojechalismy do innego sklepu po nastepną miskę i zakupiliśmy za 172zł. Wszystko przygotowane i zaczynamy robotę. Tym razem zaczeliśmy przykręcanie od strony paska. Wszystkie śruby przykrecone i nadchodzi czas na te dwie do których jest trudny dostęp. no i jak na złość wpadła nam tam jedna ze śrub i nie można jej było wyciągnąć wiec miska do ściągniecia a gotowało sie w nas niemiłosiernie
No ale przebolałem. Po zdemontowaniu wszystkiego i przygotowaniu do przykrecenia zaczynamy robote poraz 3. Tym razem wszystko sie udało wiec zadowoleni i szczęśliwi
![:-)](./images/smilies/001.gif)
Zalewam auto olejem i mowię di kumpla niech idzie odpalić auto zobaczymy czy silikon wszystko ładnie uszczelnił. No i tak było. Po jakiejs minucie na tym wgłebieniu co jest na misce w samym rogu zobaczyłem ze olej przecieka poprostu było tam takie mikro pekniecie ktorego na sucho nieszło zobaczycć ale olej znalazł drogę. No myślałem że mnie krew zaleje
![:evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Pojechalismy do sklepu żeby zapytać sie jak oni sie na to zapatrują a oni że trzeba tą miske zobaczyć. Wiec do domku i na kanał pod Ibizę spuszczamy olej i odkrecamy miseczke i znów męczarnia z tymi srubami ale sie udało. Wyczyściliśmy miskę i do sklepu. Pan tylko na nią spojżał i mowi że to wada fabryczna wiec wymienią ale odbiur miski dopiero dzisiaj ok 10. Mam nadzieję ze teraz bedzie dobra bo jak nie to masakra
A wczoraj po tej robocie to po0 flaszke do sklepu skoczyliśmy i wiadomo trzeba było smutki zalać
![;-)](./images/smilies/004.gif)
A Ojciec z sąsiadem sie smiał że teraz to już mamy taka wprawę ze warsztat możemy otworzyć
![;-)](./images/smilies/004.gif)