Albo na sluch Mozna tez obserwowac jasnosc oswietlenia wnetrza, przy dzialajacych swiecach zauwazalnie przygasa w momencie grzania lub wziasc miernik do reki, w vagu co najwyzej (teoretyzuje) mozesz sprawdzic jaki czas ecu kaze grzac swiece.
ok to jutro go sprawdze a powiedzcie mi koledzy co to moze oznaczac - Mianowice jak podlaczylem auto do VAGa to w grupie 003 [ERG] w pozycj czwartej [ERG duty cycle 40-75%] ja mam wartosc 4.8%. I w pozycji trzeciej MAF (actual) 230-370mg/H ja mam wartosc 490mg/R. Wszystko bylo sprawdzane na rozgrzanym silniku i po przeskanowaniu zadnych błedów. Czyzby to oznaczlo ze ERG do czyszczenia albo cos podobnego? Z gory wam dziekuje za odpowiedzi
[ Dodano: 2011-02-16, 00:27 ] dodam ze silnik był włączony cały czas
tylko jezdzilem po miescie jak byl rozgrzany to podlacczylem kompa i popatrzylem w rozne opcje i cos takiego mi wyskoczylo. Ale tolek smiga jak mazenie tylko czasmi ciezko odpala
Szymek08 pisze:ok to jutro go sprawdze a powiedzcie mi koledzy co to moze oznaczac - Mianowice jak podlaczylem auto do VAGa to w grupie 003 [ERG] w pozycj czwartej [ERG duty cycle 40-75%] ja mam wartosc 4.8%. I w pozycji trzeciej MAF (actual) 230-370mg/H ja mam wartosc 490mg/R. Wszystko bylo sprawdzane na rozgrzanym silniku i po przeskanowaniu zadnych błedów. Czyzby to oznaczlo ze ERG do czyszczenia albo cos podobnego? Z gory wam dziekuje za odpowiedzi
[ Dodano: 2011-02-16, 00:27 ] dodam ze silnik był włączony cały czas
Norma to nie 4-75%? Przed logowaniem tej grupy, na biegu jalowym, lekko przegazuj.