Toledo 1M vs Owczarek niemiecki

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

E szpachla, szpachla i będzie git :-D :-D :-D
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: bartek »

GangstaMarc pisze:Może i ubezpieczalnia alby przy kolejnej składce już Ty

no i co zabiorą mu 10% na rok i raptem wyjdzie jakieś 80 zł więcej. Za zderzak dostanie dużo więcej.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
k
kened88
Forumowicz

Post autor: kened88 »

pierwsze co zrobiłem to spojrzałem czy cala jest kratka od halogenu:)jakbys wymieniał zderzak to nie sprzedałbys mi lewej kratki od halogenu?
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

GangstaMarc pisze:Pretekst do tuningu jest - tylko kto za to zapłaci? Może i ubezpieczalnia alby przy kolejnej składce już Ty.
10% = jakieś 60-100zł dodatkowo przy kolejnej składce... Myślę, że jednak będzie zatem warto :P
Teraz dojrzałem, że bartek już w sumie napisał to co ja heh ;)

kened88 pisze:jakbys wymieniał zderzak to nie sprzedałbys mi lewej kratki od halogenu?
W razie czego to żaden problem ;) Jutro planuję zgłosić szkodę, zobaczymy zatem jak się to potoczy. Ciekaw jestem ile kosztuje nowy zderzak, bo na stronie Seata nic nie wyskakuje po wpisaniu numerów z ETKI. Pewnie nowego zderzaka nie idzie dostać i stąd taka sytuacja. Ale mam zamiar zadzwonić do ASO, ciekawe co mi mądrale powiedzą :)
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Sony pisze:[...]Jak myślicie ile mogę dostać z Auto Casco za coś takiego ?

Nie wiem ile mozesz dostac, ale przeczytaj dokladnie regulamin polisy i sprawdz czy nie ma tam zapisow o udziale wlasnym lub min. kwocie szkody...
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

Sony, ciekaw jestem ile dostaniesz, przeglądalem alledrroogo :-P :shock:
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant ;-)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

szymekgd pisze:Nie wiem ile mozesz dostac, ale przeczytaj dokladnie regulamin polisy i sprawdz czy nie ma tam zapisow o udziale wlasnym lub min. kwocie szkody...

Czytałem regulamin już. Jest zapis, że za uszkodzenia rzędu do 500zł ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności. No, ale wymienić cały zderzak, pomalować, założyć w ASO to koszty są pewnie większe :P

EDIT:

Dzwoniłem przed chwilą do ASO.

Nowy zderzak -> 1814,56zł
Lakier + montaż -> 700zł

Łącznie zatem impreza kosztuje jakieś 2500zł. Nie mam amortyzacji, więc połowę powinni wypłacić. Czyli wstępnie na jakieś 1200zł powinni wycenić. Jutro jadę zgłosić szkodę, akurat mam oddział Inter Risku niedaleko miejsca pracy. Poinformuję Was jak się sprawa potoczy dalej.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 12:57 przez Sony, łącznie zmieniany 1 raz.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Sony pisze:
szymekgd pisze:Nie wiem ile mozesz dostac, ale przeczytaj dokladnie regulamin polisy i sprawdz czy nie ma tam zapisow o udziale wlasnym lub min. kwocie szkody...

Czytałem regulamin już. Jest zapis, że za uszkodzenia rzędu do 500zł ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności. No, ale wymienić cały zderzak, pomalować, założyć w ASO to koszty są pewnie większe :P

Pytanie czy bedziesz mial wplyw na wybor warsztatu i "metode" naprawy ;)

Moim zdaniem nie obejdzie sie bez szarpaniny, zeby uzyskac srodki na satysfakcjonujace usuniecie szkody...
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

Sony jakie ASO ile to twoje toledo ma lat co najmniej 7 rok mu idzie czyli by by ASO tylko czesci z polcaru i warsztat ubezpieczyciela gdzies w stodole ASO lapie auta w wieku do 5 lat znam z autopsji :-/
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

migacz1981 pisze:Sony jakie ASO ile to twoje toledo ma lat co najmniej 7 rok mu idzie czyli by by ASO tylko czesci z polcaru i warsztat ubezpieczyciela gdzies w stodole ASO lapie auta w wieku do 5 lat znam z autopsji :-/
Listopad 2001. Ja mam na polisie tak czy siak opcję "Wycena", więc warsztat nie wchodzi w grę. Jednak dzwoniłem do ASO, żeby zorientować się jak wygląda kwestia nowego polakierowanego zderzaka wraz z montażem.
Nie mam wykupionej amortyzacji, więc z racji tego, że auto ma ponad 8 lat to odejmą mi od wartości nowych części 50%.

Jutro z rana podjadę do oddziału i zobaczę co mi mądre głowy powiedzą...
ODPOWIEDZ