Witam posiadam Seata Toledo 2 TDI1.9. Rozładował mi się akumulator więc go wziąłem do do mu żeby podładować, a teraz mam kłopot bo nie mogę otworzyć drzwi z kluczyka. czy ma ktoś jaki pomocny patent na ten przypadek bardzo bym prosił o rady bo nie mam czym jeździć
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 09:24 przez kawca, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie nikt go nigdy nie używał... Po co jak jest centralka? Próbuj odrdzewiaczy lub odmrażaczy jeśli stoi na dworze. Ja miałem kiedyś taki problem ale to w lato... Dużo z tym było zabawy, ale udało się uruchomić zamek od strony pasażera - reszta do tej pory ani drgnie.
Jak nie otworzysz zamka to nie pozostaje nic innego jak od spodu auta dostać się do kabla (+) od akumulatora.
Normalnie kluczykiem próbowałem i ani drgnie wszystko dziś próbowałem W40 i odmrażacz nic to nie pomogło, tak bagażnik otworzyłem i do żarówki podpiąć aku.
A jak zamknąłem samochód normalka persze pozamykałem drzwi potem wyciągałem aku i zamknąłem klapę i i teraz mam wielką klapę
Ostatnio jak ładowałem Aku to po wyjęciu z samochodu dopiero zamknąłem z kluczyka i wszystko git było.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Miałem taką historie, może ją wykorzystasz u siebie! A więc, w mojej megance coś się stało i nie mogłem otwierać maski. Pojechałem do serwisu i usłyszałem 30min opowieść jakie to skąplikowani i drogie! Pojechałem do innego mechanika, gdzie majster zawołał pigowatego ucznia i powiedział umiesz otworzyć maske. Uśmiechnoł się i powiedział tak. Wsunoł rekę między atrape i pociągnoł za linke. Operacja trweła 3 sekundy. Okazało się, że zsuneła się linka. Może ktoś z forum ci podpowie jak biegnie linka i będziesz mógł włorzyć aku..
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant
Skoro dostałeś się do bagażnika odhacz sobie składanie siedzeń i wejdziesz do środka a potem to już z górki.
Musisz wejść do bagażnika i śrubokrętem podważyć haczyk od blokady tylnej kanapy proponuje ten po prawej i oparcie się złoży, sam tak raz wchodziłem .