[1M] Brak akumulatora - jak otworzyć drzwi ??

Wszystko o elektryce w aucie
k
kawca
Forumowicz

Post autor: kawca »

Witam posiadam Seata Toledo 2 TDI1.9.
Rozładował mi się akumulator więc go wziąłem do do mu żeby podładować, a teraz mam kłopot bo nie mogę otworzyć drzwi z kluczyka. czy ma ktoś jaki pomocny patent na ten przypadek bardzo bym prosił o rady bo nie mam czym jeździć
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 09:24 przez kawca, łącznie zmieniany 1 raz.
R
Rogal
Forumowicz

Post autor: Rogal »

Z kluczyka w sensie, że z pilota w kluczyku czy normalnie jak wkładasz do zamka i przekręcasz to nie możesz drzwi otworzyć?
Obrazek
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

;) Bagaznik mozesz otworzyc? Jezeli tak, to mozesz podlczyc akku pod zarowke oswietlajaca bagaznik.

Rogal pisze:Z kluczyka w sensie, że z pilota w kluczyku czy normalnie jak wkładasz do zamka i przekręcasz to nie możesz drzwi otworzyć?

Pewnie zamarzl.
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

szymekgd pisze:Pewnie zamarzl.

Pewnie nikt go nigdy nie używał... Po co jak jest centralka? Próbuj odrdzewiaczy lub odmrażaczy jeśli stoi na dworze. Ja miałem kiedyś taki problem ale to w lato... Dużo z tym było zabawy, ale udało się uruchomić zamek od strony pasażera - reszta do tej pory ani drgnie.

Jak nie otworzysz zamka to nie pozostaje nic innego jak od spodu auta dostać się do kabla (+) od akumulatora.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

GangstaMarc pisze:[...]Pewnie nikt go nigdy nie używał...[...]

To zostaje pytanie jak kolega zamknal auto?? ;)
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

Post autor: remiq »

Bierzesz wąski brzeszczot do metalu, wsuwasz... Oj, sorki. Takie zboczenie z czasów rządzenia złomowcem. Generalne są na to knify...
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
k
kawca
Forumowicz

Post autor: kawca »

Normalnie kluczykiem próbowałem i ani drgnie wszystko dziś próbowałem W40 i odmrażacz nic to nie pomogło, tak bagażnik otworzyłem i do żarówki podpiąć aku.
A jak zamknąłem samochód normalka persze pozamykałem drzwi potem wyciągałem aku i zamknąłem klapę i i teraz mam wielką klapę :-|
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

Post autor: Exotic »

Ostatnio jak ładowałem Aku to po wyjęciu z samochodu dopiero zamknąłem z kluczyka i wszystko git było.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

Miałem taką historie, może ją wykorzystasz u siebie! A więc, w mojej megance coś się stało i nie mogłem otwierać maski. Pojechałem do serwisu i usłyszałem 30min opowieść jakie to skąplikowani i drogie! Pojechałem do innego mechanika, gdzie majster zawołał pigowatego ucznia i powiedział umiesz otworzyć maske. Uśmiechnoł się i powiedział tak. Wsunoł rekę między atrape i pociągnoł za linke. Operacja trweła 3 sekundy. Okazało się, że zsuneła się linka. Może ktoś z forum ci podpowie jak biegnie linka i będziesz mógł włorzyć aku..
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant ;-)
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Post autor: SZUBAR »

Skoro dostałeś się do bagażnika odhacz sobie składanie siedzeń i wejdziesz do środka a potem to już z górki.
Musisz wejść do bagażnika i śrubokrętem podważyć haczyk od blokady tylnej kanapy proponuje ten po prawej i oparcie się złoży, sam tak raz wchodziłem :-) .
SZUBAR
ODPOWIEDZ