Witam wszystkich w NOWYM ROKU
mam do was kilka pytan odnosnie mapsensora- najpierw opisze krotko moje problemy
moje problemy z autem zaczely sie jakies min. pol roku temu- ogolnie zmulone auto powoli zaczelo lapac notlauf.........coraz czesciej i czesciej, zamieszczalem tu logi dyn i stat. w celu zdiagnozowania problemu-wszyzstko wskazuje na zapieczona zmienna geometrie
jak wczesniej pisalem zaczalem jezdzic po mechanikach w moim miescie- GLIWICE-
bylo paruy mechanikow a kazdy mial inne pomysly:
1, wymienilem przeplywke, zawor n 75, wezyki podcisnieniowe, przy jezdzie z butem auto nadal wpadala w tryb awaryjny- zlogowalem auto z pomoca znajomego i jak sie okazalo sztanga stoi w miejscu- czyli zapieczona zmienna geom. wszystko trwalo ok 2 -mc i wymiana czesci i wizyty u mech- efekt jednak byl marny- bylem w serwisie skody(nieautoryzowany zakl. znawcy beda wiedziec ze zaklad ktory znajduje sie kolo tesco w gliwicach ceiszy sie znakomita opinia- rozruszano mi tam zmienna geometrie- i pan powiedzial ze to kres moich problemowD:D:D: a wszystko spowodowane PSJ- dio pracy mam blisko ok 5 km a auta nei lubie cisnac jak jest nienagrzane- uslyszalem diagnoze:
za wolno pan jezdzi! ten typ(TDI) trzeba mu dac w dupsko aby wszystko pracowalo,tak tez zrobilem i przegonilem porzadnie na autobanie.
Po rozruszaniu wydawalo sie ze jest ok- 2 tyg jazdy i znowu sie zaczelo
pojechalem wiec do salonu skody i tam p[oddalem uto diagnozie- werdykt??- turbina do wymiany
pod koniec roku (czyt. pare dni temu) bylem w malym warsztacie ktory robi tylko skody
po omowieniu problemu pan powiedzial zeby wjechac- sprawdzil ruch gruszki przy turbinie i powiedzial ze chodzi w pelnym zakresie-ze to nie moze byc zap.zmienna geom. i ostatnia rzecza jaka by zrobil to rozbieranie turbiny<w/g jego dzania czyszczenie nie pomoze na dlugo- widzial moja skwaszona mine podumal i zapytal mnie czy sprawdzal ktos mapsensor???
ja mu na to ze nie i poraz 1 slysze o takiej czesci-polecil mi diagnoste w TARN.GORACH-bo sam przyznal ze nie siedzi zbyt mocno w elektronice- jestem umowiony na pozcatek tego roku.
mam pytanie odnosnie mapsensora:
1, czy opisane objawy moga byc przyczyna uszkodzonego mapsensora?
2, moj oryg nr mapsensora to 038906051 lub 0261002177- auto mam z wirusem- troszke poczytalem na temat map.... i czy przy wymianie owego el. nie lepiej bedzie dac jakis inny??? < czytalem na necie ze ponoc w autach po wirusie wypadaloby zmienic mapsensor- ile w tym prawdy??????? cZym steruje ow mapsensor?? jakie sa objawy jego uszkodzenia?
to moja ostatnia deska rat. przed wymiana turbiny( tak mi sie wydaje)
widze ze sie trioszke rozpisalem, ale chcialem przedstawic moja syt obrazowo aby uniknac dodatk pytan odnosnie napraw. Dzieki za uwage i prosze o odp. co z tym mapsensorem????