Rano mandat 200zl za rozmowe przez telefon podczas jazdy ale to jeszcze nic.
Okolo godziny 15:00 jadąc do domu od znajomego boczną drogą na ostrym zakręcie mijałem się z autobusem. Jadąc wolno z uwagi na wylot drogi ze wsi
i bardzo oblodzoną drogę podczas mijania sie z wyżej wymienionym pojazdem musiałem uciekac na bardzo zasnieżone pobocze gdyż kierowca nie raczyl zjechać udało wskoczyć się wskoczyć na skarpę niestety tył już nie zdążył i taki jest efekt:
Autobus oczywiście cały. Po wyjściu z samochodu oczywiście kłutnia z kierowcą autobusu obejrzenie auta no i zaczyna się kogo wina. Zrobił się mały koreczek. Co się okazało autobus miał ze swojej strony jakies dobre 0.5m zapasu do pobocza no ale po co zjeżdżać. Na policję nie dzwoniłem bo i tak by to nic nie dało ponieważ ustalili by winę obustronną bo światków po za moim pasażerem i pasażerem jednym w autobusie nie było innych nie było bo mało ruchliwa droga. A nawet gdybym wezwał to i tak dostał bym mandat i zabrali by mi dowód za uszkodzoną lampę bo jakies 2 tygodnie temu znajomy miał taką samą kolizję i tak się to zakończyło. Trudno tak bywa trzeba lampe kupić błotnik naprawić i już.
Poszukam, bo mam lampy poliftowe i nie wiem, czy ta prawa narożna jest cała, czy ma pęknięty klosz (jedna padła ofiarą wystającego konara, ale nie pamiętam która). Jak będzie cała, to mogę Ci ją sprzedać za parę groszy.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Remiq dzięki za chęci ale właśnie zrobiłęm dobry interes i kupiłem cały komplet lamp poliftowych
lewa+prawa strona wraz z tymi w klapie i do tego blenda odblaskowa za 100zł.
Lampy już są w domku wiec jutro zakładam a nie bawem jade do wójka blacharza lakiernika i robie błotniczek.
Nie ma to jak szkody spowodowane przez służby publiczne i autobusy.. jakoś tydzień temu jakiś baran piaskarką uszkodził mi podobnie tył z tym że na szczęście lampy nie uszkodzone.. ale sam fakt tego że ktoś zrobił szkodę i trzeba ją usuwać z własnych środków..
No to troche boli no ale naszczęście zrobie to wszystko tanio.
Lampy już założone troche podklepałem błotniczek aby tylko lampe wsadzić żeby jakoś jeździć.
Jeżeli dobrze pójdzie to w następnym tygodniu zrobię błotnik.
wspolczuje ale niestety takie sa reali ja jakis tydzien temu mialem podobna sytuacje naszczescie udalo mi sie wbic tylko w snieg i dzieki temu nie uszkodzilem toli bo po co zjechac jedzie autobusem i mysli ze wszystko moze
Panowie czy wy myslicie ze oni to robia specjalnie bynajmniej duzy moze wiecej ale jest tez w zimowych warunkach bardziej bezradny jedyna moja rada w takich razach jezeli szanowny tramwajarz lub inny kierowca pluga nie zjedzie to wy sie zatrzymajcie pierwsi i nawet nie probujcie uciekac w bok stac w miejscu niech on kombinuje jak taki cwany jezeli mu sie n ie uda to i tak ewidentna wina jego bo ty sie zatrzymales i to on uderzyl w ciebie 500 pln mandatu niejednego oduczylo ignorancji na drodze ale pamietajcie wszystko w granicach zdrowego rozsadku zycie i zdrowie ma sie tylko jedno