Z własnej autopsji mogę powiedzieć że przy wersji kabelka VAG KKL na USB i lapek z win7 (takowe posiadam) nie miałem jeszcze problemów z VAGiem (błędy, logi, kodowanie kluczyka, kodowanie immo, domykanie szyb z kluczyka, itp.)
To samo się tyczy kabelka VAG K+CAN na USB - zero problemów.
NIE POLECAM - VAG CAN PRO.
Czy jest różnica powiędzy Tolkami II z roczników do 03 i powyżej 03.
Jestem świerzym posiadaczem Tolka z 04 i szczerze mówiąc ani razu nie było tu konkretnej odpowiedzi jaki kupić kablel i jakie dobrac oprogramowanie aby podziałać samemu z odczytaniem błędów jak i sprawdzeniem prawdziwości wskazań licznika.
Koledzy którzy mają wiedze podpowiedzcie nowym-niedouczonym
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-10-05, 20:01 ] Po dalszej lekturze na teematy VAGa może ktoś podpowie na tematy grup błędów itp
A poza tym może ktoś ma instrukcję PL do VAG- Com 409.1 ??
Sony, co do oprogramowania to w opisie jest napisane:
Diagnoza VAG (VW, Skoda, Seat Audi): VAG-COM do wersji 409-1, VWTool, GMTool i innymi kompatybilnymi z OBD II. Diagnoza BMW: Carsoft 6.1.4. Myślę, że kabelek będzie dobry i będziesz zadowolony.
Tylko pamiętaj, że on jest na RS232 a nie wszystkie lapki mają jeszcze to złącze.
Bogus pisze:VAG COM 409.1 Witajcie koledzy odnośnie tego programu to jak i skąd mogę go sobie zdobyć??? Jeśli by ktoś chciał pomóc to bardzo byłbym wdzięczny