[ALL] Bagażnik

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: Sony »

Polecam autorowi tematu ten wątek -> viewtopic.php?t=854
Przyczyną może być chociażby głupia sprężynka w zamku, która się przestawiła i nie odbija...

Jak już otworzysz od wewnątrz to przy otwartej klapie sprawdź co i jak. Wtedy poznasz odpowiedź ;)
Awatar użytkownika
Maly23
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: Maly23 »

tak pewnie na klamce mechanizm się spaprał ,dopiero co sam ten problem u siebie usunąłem
R
Romano
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: Romano »

Nie będę zakładał nowego tematu, bo niejako ten temat wiąże się z moim problemem. Mianowicie z tydzień temu przestała mi się otwierać klapa bagażnika. Dzisiaj wziąłem i otworzyłem ją od środka i okazało się, że mechanizm z klamki jest urwany. Poniżej zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy nie wiecie gdzie mógłbym kupić taka klamkę? jakoś na allegro nie umiałem znaleźć (no chyba że źle szukam). Postaram się w każdym bądź razie jakoś sam to naprawić, ale to już nie dzisiaj bo mi się nie chce, a jutro jest niedziela i nie będę się paprał :) więc prawdopodobnie w poniedziałek. Jakby ktoś miał podobny problem i rozwiązał go to niech napisze. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maly23
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: Maly23 »

identycznie mi się rozpaprało :D ,nie kupuj gotowej klamki zrób to sam ,w bardzo łatwy sposób się to naprawia,za klamkę krzykną ci od 100 wzwyż
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

[ALL] Bagażnik

Post autor: kornat »

Romano pisze:Czy nie wiecie gdzie mógłbym kupić taka klamkę? jakoś na allegro nie umiałem znaleźć (no chyba że źle szukam).

Szukaj osób które sprzedają części i się pytać.
Romano pisze:Postaram się w każdym bądź razie jakoś sam to naprawić,

Trzeba zrobić gwint tam gdzie jest ten kawałek rurki aluminiowej w klamce. Następnie złożyć tak aby się zgrywało i wkręcić śrubkę o odpowiedniej długości, średnicy oraz gwintem. Na drugim końcu zaklepać i poskładać. I po problemie.
R
Romano
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: Romano »

Tak właśnie podobnie myślałem żeby tak to zrobic, i się w tym utwierdziłem teraz. Dzięki za porade:) zabiorę się za to w poniedziałek.
w
wojtek_80

[ALL] Bagażnik

Post autor: wojtek_80 »

U mnie podobny problem - klamka pękła w tym samym miejscu... :-/ Poszukiwania używanej klamki na szrotach zniechęcające (najczęstsza odpowiedź - "brak słynnej klamki"), cena w serwisie odstrasza - w Bydgoszczy zaśpiewali ponad 300 PLN :-P
Za to patent z gwintem i śrubką zdał egzamin na medal - dzięki za radę... :-D
Pozdrawiam...
j
joshuaxd
Forumowicz

Ogolny problem z elektryka w bagazniku

Post autor: joshuaxd »

Witam mam problem z centralnym w moim tolku. Gdy zamkne drzwi pilotem lub normalnie wkladajac kluczyk to wszystko sie zamyka oprocz bagaznika. Sprawdzalem kable nie sa przeciete ani przygniecone. I jeszcze male pytanie dlaczego tez nie mam swiatla w bagazniku kable sa cale zarowka tez dobra. Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
mucek85
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: mucek85 »

a sprawdziles bezpieczniki ?
mucek
j
joshuaxd
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: joshuaxd »