Nie będę zakładał nowego tematu, bo niejako ten temat wiąże się z moim problemem. Mianowicie z tydzień temu przestała mi się otwierać klapa bagażnika. Dzisiaj wziąłem i otworzyłem ją od środka i okazało się, że mechanizm z klamki jest urwany. Poniżej zdjęcia:
Czy nie wiecie gdzie mógłbym kupić taka klamkę? jakoś na allegro nie umiałem znaleźć (no chyba że źle szukam). Postaram się w każdym bądź razie jakoś sam to naprawić, ale to już nie dzisiaj bo mi się nie chce, a jutro jest niedziela i nie będę się paprał więc prawdopodobnie w poniedziałek. Jakby ktoś miał podobny problem i rozwiązał go to niech napisze. Pozdrawiam.
Romano pisze:Czy nie wiecie gdzie mógłbym kupić taka klamkę? jakoś na allegro nie umiałem znaleźć (no chyba że źle szukam).
Szukaj osób które sprzedają części i się pytać.
Romano pisze:Postaram się w każdym bądź razie jakoś sam to naprawić,
Trzeba zrobić gwint tam gdzie jest ten kawałek rurki aluminiowej w klamce. Następnie złożyć tak aby się zgrywało i wkręcić śrubkę o odpowiedniej długości, średnicy oraz gwintem. Na drugim końcu zaklepać i poskładać. I po problemie.
U mnie podobny problem - klamka pękła w tym samym miejscu... Poszukiwania używanej klamki na szrotach zniechęcające (najczęstsza odpowiedź - "brak słynnej klamki"), cena w serwisie odstrasza - w Bydgoszczy zaśpiewali ponad 300 PLN
Za to patent z gwintem i śrubką zdał egzamin na medal - dzięki za radę...
Pozdrawiam...
Witam mam problem z centralnym w moim tolku. Gdy zamkne drzwi pilotem lub normalnie wkladajac kluczyk to wszystko sie zamyka oprocz bagaznika. Sprawdzalem kable nie sa przeciete ani przygniecone. I jeszcze male pytanie dlaczego tez nie mam swiatla w bagazniku kable sa cale zarowka tez dobra. Prosze o pomoc