[1M] Składanie lusterek przy zamykaniu auta

Wszystko o elektryce w aucie
0
07falcon

Post autor: 07falcon »

Szyby mi się domykają, chciałem to samo zrobić z lusterkami. Myślałem że vagiem to się ustawi, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. W moim w module komfortu mogłem sobie tylko wyłączyć centralny, który po przekroczeniu 15km/h blokuje zamki, oraz otwieranie wszystkich drzwi po jednokrotnym naciśnięciu pilota (do tej pory otwierały się tylko dzrzwi kierowcy).
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Post autor: maniekmc »

Można sobie w inny sposób z tym poradzić- ja miałem przekręcone pokrętło na zamykanie lusterek i gdy wsadzałem kluczyk oraz go przekręcałem na zapłon, to lusterka się rozkładały- a gdy po skończonej jeździe wyjmowałem kluczyk ze stacyjki to się składały. Mnie to w zupełności wystarczało.
[center]Obrazek[/center]
0
07falcon

Post autor: 07falcon »

Ja też bym był z tego zadowolony, ale przerabiałem ten temat w sobotę i nic. Też wyczytałem tak jak napisałeś że po przekręceniu pokrętła i wyjęciu kluczyka powinny się złożyć. Składanie i rozkładanie działa mi tylko po przekręceniu pokrętła. Może wiesz jak to zrobić.
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Post autor: maniekmc »

Niestety kolego nie wiem jak to zrobić, od kiedy pamiętam u mnie w byłym Tolku to działało. Niczego nie musiałem ustawiać
[center]Obrazek[/center]
s
siara

Post autor: siara »

Witam. Może ktoś podpowie jak pobawić sie modułem komfortu? Jak można powłanczączać różne opcje, jest to w ogóle możliwe??
T
TomekTomek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TomekTomek »

Witam mam pytanie w jaki sposób podłączyć lusterka żeby działały. W tej chwili są nie podłączone i te złączki w prawych przednich drzwiach nie pasują do siebie aby je połączyć.
Awatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz

Post autor: WOLF69 »

TomekTomek, Wyglada na to, ze kombinowales z lusterkami i zapodales nie kompatybilne.
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
T
TomekTomek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TomekTomek »

Witam niestety były takie lusterka jak nabyłem auto, czy uda mi się je podłączyć, czy muszę inne lusterka zamontować.
s
spec
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

maniekmc pisze:Można sobie w inny sposób z tym poradzić- ja miałem przekręcone pokrętło na zamykanie lusterek i gdy wsadzałem kluczyk oraz go przekręcałem na zapłon, to lusterka się rozkładały- a gdy po skończonej jeździe wyjmowałem kluczyk ze stacyjki to się składały. Mnie to w zupełności wystarczało.

Mam rozumieć, że jak pokrętło było przekręcone w inną pozycje niż na zamykanie to się nie zamykały po wyjęciu kluczyka?
Jeśli tak to bardzo fajny patent ale czy oryginalny? Chciałbym u siebie takie coś mieć bo 80% ludzi to idioci i na parkingach wole złożyć lusterka.
Awatar użytkownika
wojtek1
Forumowicz

Post autor: wojtek1 »

U mnie też kiedyś to działało !!! Aż tu kiedyś pięknego dnia wsiadam, odpalam auto lusterka się otwierają po krótkiej jeździe (rondo) lusterka same się złożyły i od tego czasu nie wiem co jest pięć !!!! muszę ręcznie wszystko robić <zygi>
ODPOWIEDZ