Witam, czy jest mozliwość składania i rozkładania lusterek przez zamykanie i otwieranie auta pilotem w TOLEDO II 1.9 TDI 110KM 2004r. Mam fabrycznie zamontowany alarm wraz z centralnym zamkiem i elektryczne składanie działa tylko po przekręceniu przełącznika o 90°. Na forum trafiłem tylko na mały wycinek info że jest to do zrobienia, ale jak to zrobić nie wiadomo. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 10:29 przez 07falcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj! Dołączam się do pytania.
PS. Posiadam ten sam model co Ty Mówisz, że posiadasz fabrycznie montowany alarm? U mnie go nie ma, pomimo diody która mruga w miejscu "rydelka" na drzwiach kierowcy.
Lucas najłatwiej sprawdzić czy ma się sie alarm po tym jak są takie mikrofoniki przy podsufitce, jak nie ma brak alarmu po mimo zainstalowania diody która sobie świeci...
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno...
Martinez to nie jest do końca tak Te mikrofoniki, to czujniki ultradźwiękowe, czyli czujniki ruchu. Są wersje tolków, gdzie jest jeden czujnik wmontowany w lampkę oświetlenia przy lusterku wstecznym i nie rzuca się w oczy. Poza tym są wersje seryjnego alarmu bez czujnika ruchu - np ja mam taki Wtedy alarm włącza się tylko przy otwarciu drzwi, klap i próbie odpalenia samochodu
Mysle ze daloby sie to zrobic ale jedynie wlasna ingerencja. Podoba mi sie ten pomysl i poostaram sie go zrobic w swoim aucie. pewnie bedzie to sterowany jakims prostym ukladem z przekaznikiem i wysterowywane poprzez nacisniecie przycisku zamykania drzwi na pilocie.
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
regii.kr pisze:po otwarciu drzwi napięcie na lusterka znika i tu jest problem ,trzeba poszukać w kompie pewnie da się ustawić moduł komfortu .
Trzeba zrobic malutki moduli który podtrzyma napięcie przez jakiś czas czytałem o nim na elektrodzie ale teraz nie moge tego namierzyć. W każdym bądź razie zadanie tego modułu jest takie że podtrzymuję napięcie a po naciśnięciu zamknięcia na pilocie podaje impuls na lusterka i zamyka. Ale dodatkowo proponuje założyć jeszcze możliwość odłączenia tego patentu na zimę bo jak ściśnie mróz i będziecie zamykać auto może grom strzelić mechanizm dodatkowo ten sam modulik można wykorzystać przy domykaniu szyb.