Ja wymieniłem czujnik prędkości (ten na skrzyni) i dalej jest to samo...
VAG nie pokazuje żadnych błędów.
Panowie czytałem ostatnio w jakimś temacie o rozbieraniu licznika, że przy testach wskaźników wskazówka prędkościomierza powinna zatrzymywać się pionowo, czyli na 120km/h. To prawda?? Mógłby ktoś sprawdzić i dać znać? Ja wczoraj robiłem testy i u mnie zatrzymuje się dokładnie na 100km/h. To zdziwiło mnie jeszcze bardziej, bo jeśli ją wyreguluję na 120, to teoretycznie prędkościomierz będzie mi zawyżał jeszcze bardziej...
Ma ktoś jakiś pomysł?
Jeśli ktoś będzie uprzejmy zrobić testy
to niech da przy okazji znać, na ilu zatrzymuje się obrotomierz?
[ Dodano: 2011-07-26, 20:23 ]Odświeżę temat...
Mam nadal problem z prędkościomierzem
Generalnie sprawa wygląda tak:
mój licznik ma zakres 240 km/h. zawyża wskazanie o przynajmniej 20% w stosunku do GPSa.
Robiąc testy VAGiem prędkościomierz zatrzymywał mi się na 100 km/h. Przestawienie go na 110 km/h (jak podobno powinno być) skutkuje jeszcze większym zawyżaniem wskazań... Poszedłem w inną stronę i podczas jazdy przestawiłem wskazówkę tak, żeby do GPSa zawyżała tylko 10% (bo mniej więcej tak powinno być). Tyle, że przy pierwszym zatrzymaniu wskazówka schodzi do 0 km/h i po napotkaniu oporu przeskakuje "o jeden ząbek" no i wracam do punktu wyjścia...
Dodam, że wymieniałem już czujnik prędkości na skrzyni biegów i nic się nie zmieniło.
Brak mi już pomysłów. Może Wam przyjdzie coś do głowy?