Dobra skończyłem wkładać gniazdo do zapalniczki w plastik do bagażnika. Pozostało jeszcze je wpiąć w elektrykę. Oto mała foto relacja. Jak się przyda można ją odłączyć od tego tematu i zrobić osobny
1. Wyjmujemy osłonę plastikową tylnej lampy w moim przypadku była to lewa
2. Wiercimy dziurę. W moim przypadku dwie bo założyłem dodatkowy bezpiecznik na wszelki wypadek.
3. W dziury wkładamy gniazdo zapalniczki oraz gniazdo bezpiecznika. Możemy je przykleić lub przykręcić śrubkami. U mnie w grę weszły śrubki
4. Bierzemy teraz przewód dwużyłowy i łączymy. Do końcówki gniazda leci przewód (+), następnie z bocznego wyjścia gniazda bezpiecznika (+) leci dośrodkowej nóżki gniazda zapalniczki.
5. Przewód (-) leci prosto z instalacji lub karoserii (zależy gdzie się kto wepnie) do bocznego wejścia gniazda zapalniczki.
6. Izolujemy wszelkie możliwe miejsca gdzie mogą wystąpić zwarcia i wkładamy plastik do auta.
Ważna uwaga. Gniazdo zapalniczki polecam przesunąć lekko w prawo (w moim przypadku w kierunku bezpiecznika) bo może się okazać że plastik z gniazdem nie będzie pasował gdyż będzie za długie gniazdo i będzie blokowało montaż osłony. Gniazdo musi wejść w taki otwór co jest za tym plastikiem.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject
Jest 140 KM i 195 Nm Pb