Kupiłem Tolka miesiąc temu, i zauważyłem, że w bagażniku nie ma ucha do holowania. Więc wczoraj jak kupowałem wentylator do chłodnicy (już naprawione ) to przy okazji kupiłem u kolesia ucho. Jak wróciłem i wymieniłem wentylator chciałem sprawdzić te ucho czy pasuje (sprzedawca powiedział że jakby coś nie pasowało to wymieni, a że się spieszyłem to nie sprawdzałem po wyjściu ze sklepu tego) no i po zdjęciu osłony z przodu ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem ucho do holowania ale zamontowane na stałe (nie wkręcane). U Was też tak jest?
Zmienione
Ostatnio zmieniony 26 lut 2010, 15:10 przez Romano, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam, mam pytanie nie mam póki co Haka ale ostatnio miałem przygodę z holowaniem. Przyjechał pan z ADAC chciał mnie wziąć na hol ale okazało się że nie mam haka, okazało się że pan u siebie miał ale okazała się lipa , bo okazało się że gwint jest wyrobiony . Czy idzie to teraz jakoś ogarnąć ??
No to kup zestaw naprawczy gwintów.
https://www.google.pl/#safe=off&output= ... rawy+gwintów&oq=zestaw+do+napraw&gs_l=hp.3.0.0l4.193.3371.0.4260.20.13.2.5.6.0.146.1480.0j13.13.0...0.0...1c.1.15.psy-ab.vQIM-jYiwzA&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47244034,d.Yms&fp=e84df55fa9001fc4&biw=991&bih=655
Trzeba rozwiercić na większą średnicę, nagwintować i wkręcić taką tulejkę z gwintem wewnętrznym i zewnętrznym z zestawu. Ew. napawać, rozwiercić i nagwintować. Lub ucho haka skontrować z tyłu nakrętką. Oczywiście jeśli się da, bo nie wiem jak to tam jest rozwiązane i czy śruba haka przechodzi na wylot i jest tam dostęp. Wszystko się da, kwestia budżetu
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ