[ALL] Szyby - różne daty produkcji

Tematy ogólno-techniczne
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Szyby

Post autor: Lucas »

ewentualnie można się pocieszyć tak że te starsze roczniki szyb to w fabryce wrzucili z tego co mieli :P a szybę boczną ktoś wywalił i ukradł radio lub torebkę.
I humor od razu lepszy :D
B
Bodek

Szyby

Post autor: Bodek »

takie zmartwienie to nie zmartwienie grunt że są :D
Awatar użytkownika
Przetak
Forumowicz

Szyby

Post autor: Przetak »

Nie martw się w moim Tolku srebrnym przednia szyba ma złą datę ;-)
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Szyby

Post autor: Lucas »

Moja też ma złą datę przednia czołowa, ale byłem przy wymianie i widziałem że wcześniej miała rok taki jak inne.
g
gorcek
Forumowicz

Szyby

Post autor: gorcek »

witajcie. Mam takie pytanko odnośnie szyby zauważyłem, że ma parę "kropek" na sobie pewnie od małych kamieni na drodze. może wiecie jest jakiś środek który byłby wstanie usunąć te małe dziurki???
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Szyby

Post autor: SZUBAR »

Na allegro kupisz mleczka do polerowania szyb, płytkie rysy nim wypolerujesz, sam takiego używam zwłaszcza po zimie zostają ślady wycieraczek a mleczko daje rade w lecie też używam do polerowania szyby czołowej z śladów po płynie do spryskiwaczy, też pomaga.
SZUBAR
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Szyby

Post autor: kornat »

SZUBAR, Możesz podać nazwę tego mleczka oraz jeżeli zamawiasz z allegro to nick sprzedawcy.
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Szyby

Ja stosuje tego po wypolerowaniu szybka jak nowa, pomaga też na zatłuszczone szyby, gdy po przejściu wycieraczki w deszczu zostaje biała smuga.
http://moto.allegro.pl/item886552668_ca ... 00_ml.html
SZUBAR
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Szyby

Post autor: kornat »

SZUBAR, dzięki a mam pytanie czy po tym środku nie robi się na szybie soczewka :?:
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Szyby

To nie jest aż taki mocny środek żebyś wypolerował wgłębienia lub zrobił Soczewkę, to jest do drobnych rys lub zabrudzeń które trudno wyczyścić. Wiadomo że jak będziesz tarł szybę w jednym miejscu przez 5 godz to pewnie zrobisz wgłębienie. Aplikacja jest prosta, nakładasz mleczko na wilgotną szmatkę i wcierasz w szybę aż zostanie ci wszystko na szmatce a szyba będzie wypolerowana. Ja to kupiłem bo wkurzały mnie zacieki z płynu po prawej stronie szyby u góry, wycieraczka już tam nie sięga a płyn zasycha i nie można tego doczyścić. Ten środek to usuwa.
SZUBAR
ODPOWIEDZ