ewentualnie można się pocieszyć tak że te starsze roczniki szyb to w fabryce wrzucili z tego co mieli a szybę boczną ktoś wywalił i ukradł radio lub torebkę.
I humor od razu lepszy
witajcie. Mam takie pytanko odnośnie szyby zauważyłem, że ma parę "kropek" na sobie pewnie od małych kamieni na drodze. może wiecie jest jakiś środek który byłby wstanie usunąć te małe dziurki???
Na allegro kupisz mleczka do polerowania szyb, płytkie rysy nim wypolerujesz, sam takiego używam zwłaszcza po zimie zostają ślady wycieraczek a mleczko daje rade w lecie też używam do polerowania szyby czołowej z śladów po płynie do spryskiwaczy, też pomaga.
To nie jest aż taki mocny środek żebyś wypolerował wgłębienia lub zrobił Soczewkę, to jest do drobnych rys lub zabrudzeń które trudno wyczyścić. Wiadomo że jak będziesz tarł szybę w jednym miejscu przez 5 godz to pewnie zrobisz wgłębienie. Aplikacja jest prosta, nakładasz mleczko na wilgotną szmatkę i wcierasz w szybę aż zostanie ci wszystko na szmatce a szyba będzie wypolerowana. Ja to kupiłem bo wkurzały mnie zacieki z płynu po prawej stronie szyby u góry, wycieraczka już tam nie sięga a płyn zasycha i nie można tego doczyścić. Ten środek to usuwa.