[1M 2.3] Nierówna praca silnika

Wszystko o silnikach benzynowych
B
Bodek

Post autor: Bodek »

u mnie przy wyłączonej klimie 900
Awatar użytkownika
matti
Forumowicz

Post autor: matti »

Panowie tu chodzi o silnik 2.3 V5
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Post autor: Lucas »

No rzeczywiście się mały offtop zrobił ...
A może cewka przy którejś świecy jest walnięta ?
A;bo może coś z powietrzem ? Dolot, filtr, odma ?
s
sinek
Forumowicz

Post autor: sinek »

Ja juz wiem (prawie) co dolega mojemu tolkowi. To, ze jest 600-700 obrotow jest normalne. Silnik ten po ustatkowaniu ma 680 +- 50 obr/min (dane serwisowe) poza tym to, ze faluja obroty spowodowane jest przerywaniem jednego gara (niestety by stwierdzic ktorego musze udac sie do jakiegos punktu auto-elektronika). Gdy stwierdzi sie jaki to gar to pozniej bedzie wiadomo czy jest to zawor, popychacz, cewka badz czujnik temp. wtrysku ;) Poza tym mam walniety przeplywomierz i przepustnica do przeczyszczenia i adaptacji (z tego powodu nie ma mocy). Mam nadzieje, ze komus moze to pomoc - objawy pisalem kilka postow wczesniej :D
L
Lukasz_Kg
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Lukasz_Kg »

Panowie ja kupilem swojego Toledo pol roku temu tez mialem takie objawy o jakich piszecie wymienilem swiece, przewody,filtry,olej, wyczyściłem przepustnice, i silnik pracuje rowniutko. W srode wymieniam popychacze i rozrząd (bo silnik chodzi jak diesel)
i licze na to ze bedzie ok ale opisze jak i co jak obiore od mechanika ale na 1/4 dobrze lata a na dniach zamawiam sportowe wałki rozrzadu i pare innych pierduł
T
Tomek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Tomek »

Lukasz_kg Ile dałeś za rozrząd i po co go wymieniasz?
L
Lukasz_Kg
Forumowicz
Kontakt:

sciagnalem sobie program serwisowy do seata wszystkie czesci okolo 700 zl a wymieniam dlatego ze silnik ogolnie chodzi jak diesel i mnie to denerwuje i go nie oszczedzam a jak by lancuch sie posypal to mozesz nowy silnik kupic :) chcem chipa zalozyc ale jak nie masz porobionego silnika to wrecz mozna zaszkodzic a nie polepszyc dzisiaj jestem po zlocie i widze ze trzeba porobic do sezony chialbym 200 KM
Awatar użytkownika
CYRULIK
Zasłużony
Auto: Leon Zonki ;)
Model: Moje S 2,5

Post autor: CYRULIK »

Lukasz_Kg pisze:chcem chipa zalozyc
do benzyny :-/ a ile to Ci da w wolnossaku :?:
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
L
Lukasz_Kg
Forumowicz
Kontakt:

standardowo +20 KM i okolo 30 momentu ale to juz jest cos dzwonilem do warszawy jak przyjade to uloza mi program pod auto
s
sinek
Forumowicz

Post autor: sinek »

Lukasz_Kg pisze:sciagnalem sobie program serwisowy do seata wszystkie czesci okolo 700 zl a wymieniam dlatego ze silnik ogolnie chodzi jak diesel i mnie to denerwuje i go nie oszczedzam a jak by lancuch sie posypal to mozesz nowy silnik kupic :) chcem chipa zalozyc ale jak nie masz porobionego silnika to wrecz mozna zaszkodzic a nie polepszyc dzisiaj jestem po zlocie i widze ze trzeba porobic do sezony chialbym 200 KM

Za swiece, przewody, filtry, olej i rozrzad dales 700zl? to gdzie Ty kupujesz:D ja za same kable z beru zaplacilem 300zl, swiece ngk po 45zl/szt do tego reszta...
ODPOWIEDZ