Pompa wtryskowa

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
p
pepe

Pompa wtryskowa

Post autor: pepe »

Witam wszystkich jestem szczęśliwym posiadaczem(od tygodnia)Seata Leona1,9TDI i mam taki problem podobno dosyć częsty wyczuwalny spadek mocy przy wyprzedzaniu 120km/h i ani joty więcej po wyłączeniu silnika i ponownym rozruchu problem znika lecz się powtarza czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami proszę o jakiekolwiek wskazówki :cry:
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: Tomas »

kolego turbo Ci się wiesza poczytaj ten wątek viewtopic.php?t=48&highlight=turbina. Czeka Ciebie regeneracja lub czyszczenie turbiny.

Ps. na przyszłość użyj opcji "szukaj" no i dobrze by było jakbyś się przedstawił w tym wątku viewtopic.php?p=23107#23107
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
A
Adrianekswir22

Pompa wtryskowa

Post autor: Adrianekswir22 »

Poprostu pojade jutro i powiem przed zaplata prosze pokazac mi fakture za regeneracje pompy bo tego sie nie robi na lapu capu i potrzebna jest wrazie czego do gwarancji . I dlaczego pan mnie wczesniej nieuprzedzil ze cena przewyzszy wartosc pompy po regeneracji z gwarancja na rok czasu i po trzecie poprosze o dowod kupna nastawnika ktory byl wymieniany

[ Dodano: 2009-10-05, 19:52 ]
Mam takie pytanie moze ktos wie ile kosztuje taki nastawnik do pompy?

[ Dodano: 2009-10-05, 20:21 ]
Niewiecie moze ile kosztuje taki nastawnik?
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Pompa wtryskowa

masz tu ile kosztuje naprawa nastawnika pompy ;) http://www.allegro.pl/item762497844_nap ... 7_tdi.html
i tu http://www.allegro.pl/item758059907_nap ... i_tds.html

Tak więc naprawa tego ustrojstwa z gwarancją usługi kosztuje w granicach 200-250PLN czyli co? mechanik sobie 600PLN policzył jako robociznę? hhe Ale cwaniaka trafiłeś :/
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Pompa wtryskowa

Post autor: Lucas »

ja właśnie po doświadczeniu z podobnym "fachowcem", tylko niestety na wyższą sumkę, zawsze biorę fakture, albo rachunek szczegółowy chociaż.
I nie dawaj mu od razu kasy, tylko niech Ci mówi co ile kosztuje.
A
Adrianekswir22

Pompa wtryskowa

Post autor: Adrianekswir22 »

Ok czyli co zajade tam i powiem mu niech mi wylicza co ile kosztuje i daje na to rachunki bo inaczej ja tego niewidze bo zacznie gadac a wiadomo slowa sa gowno warte w jego przypadku jak naprawa kosztuje 250 a odemnie chce 850 no rozumiem diagnoza no niech bedzie nawet 200 to wychodzi 450 a nie 850 faktury rachunki i tyle
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Pompa wtryskowa

Post autor: Lucas »

tylko spokojnie z nim gadaj, a nie :560:
i niech Ci wszystko podliczy i da na piśmie
s
servicemen
Forumowicz

Pompa wtryskowa

Post autor: servicemen »

Skoro facet zdiagnozował pompa +nastawniki zaśpiewał cenę, to niech teraz to włoży do auta i jak wszystko będzie ok to płacisz kasę bierzesz rachunek szczegółowy i dziękuję.
A jak dalej będzie skucha to facet jest w plecy za nastawnik i pompę.Przecież nie będziesz płacił za jego zgadywanie co jest zepsute.Cenami z allegro się nie sugeruj tanio nie zawsze znaczy dobrze.
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Pompa wtryskowa

http://www.emoto.com.pl/id91121_nastawn ... racja.html no to masz fachowy serwis ile się ceni
m
motyka8

Pompa wtryskowa

Post autor: motyka8 »

A jakie dokladnie miales objawy tego popsutego nastawnika
ODPOWIEDZ