[1M] Rozbudowa serii

Wszystko o waszym audio w samochodzie.
ODPOWIEDZ
P
Petlik
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

[1M] Rozbudowa serii

Post autor: Petlik »

No wiec wymiane audio trzeba zaczac od wymiany radia, chyba ze autora satysfakcjonuje druciarstwo.
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

[1M] Rozbudowa serii

Post autor: bartek »

Petlik pisze:No wiec wymiane audio trzeba zaczac od wymiany radia, chyba ze autora satysfakcjonuje druciarstwo.

co to jest "druciarstwo" ? wytłumacz proszę :-/
aura nie ma wyjścia na wzmacniacz tak jak mają nowe radia, ale można takie wyjście wyprowadzić kupując i podpinając odpowiednią kostkę
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
P
Petlik
Forumowicz

[1M] Rozbudowa serii

Druciarstwem w tym przypadku nazywam fakt, ze zeby podlaczyc wzmacniacz trzebaby bylo podlaczyc go pod ktorys kanal. Wtedy glosniki nalezaloby wypiac i podlaczyc pod wzmacniacz, zeby graly tak samo.

ps. Jaka kostke? Pod co ja podpinasz?
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz

[1M] Rozbudowa serii

Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
P
Petlik
Forumowicz

[1M] Rozbudowa serii

Ahh ok. Jesli istnieje mozliwosc podpiecia tej kostki to w porzadku. Teraz kwestia tego czy sub aktywny/pasywny.

IMO lepiej kupowac oddzielnie skrzynke i oddzielnie wzmacniacz. Przede wszystkim z tego wzgledu, ze skrzynki aktywne posiadaja w duzej wiekszosci podrzedne glosniki nadajace sie do stukania pod swiatlami, natomiast w przypadku skrzynek pasywnych masz duzo wiekszy wybor i jest sporo skrzynek godnych polecenia. Do tego dokladasz wzmacniacz wg uznania: mono, 2ch, 4ch i mozesz podlaczyc do niego rowniez glosniki, ktore masz pod radiem. Jesli chodzi o prowadzenie kabli, to w obu przypadkach jest tyle samo roboty, no moze poza tym, ze ciagniesz 1 kabelek wiecej (od wzmacniacza do skrzynki), bo w aktywnej sa juz polaczone. Tak czy inaczej musisz podpiac zasilanie od aku i sygnal od radia, wiec i tak musisz ciagnac przewody przez auto.
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz

[1M] Rozbudowa serii

;-) no i wszystko jasne :-P
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Awatar użytkownika
elvis17elvis
Forumowicz
Kontakt:

[1M] Rozbudowa serii

Post autor: elvis17elvis »

hmm.. nie chce robić szału w wiosce ;) to ma grac dla mnie a nie ludziom na przejsciu czy chodniku. Aktywna skrzynia jest wygodniejsza, bynajmniej tak mi sie wydaje..
Z tego co wiem niektore Tolki mialy w wyposażeniu zapalniczke w bagazniku.. wiec pewnie gdzies jest jakas wiązka puszczona do bagaznika.. Pytanie czy wystarczy aby zasilic taka skrzynie.. chodzi mi o przekrój kabla itp
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

[1M] Rozbudowa serii

Post autor: Lucas »

Kable do wzmaka i do skrzyni są dosyć grube, więc taki kabelek do zapalniczki na pewno będzie za cienki, ale można go puścić obok przecież.
JA widziałem jak kolega montował skrzynię w Renault Megane i tam bez problemu mógł kabel pod schowkiem przeciągnąć do komory silnika.
Może ktoś kto ma wzmaka i skrzynkę w Toledo 1M mógłby napisać jak i którędy najlepiej te kable poprzeciągać ?
Znaczy do bagażnika to pewnie progami, ale interesuje mnie bardziej jak się przebić z komory silnika do kabiny, którym przelotem i w którym dokładnie to miejscu wychodzi.
B
Bodek

[1M] Rozbudowa serii

Post autor: Bodek »

No właśnie też myślałem o tm JBL swojego czasu ciekawe jak to gra ??
ODPOWIEDZ