Kupiłem same wkłady podgrzewane 90zł za kpl do tego parę metrów kabla elektrycznego (taki pod 230V żeby mieć pewność że to lusterka będą się grzały a nie przewody
)
kilka wsuwek takich małych żeby podpiąć profi kabelki pod lusterka
Przewody podłączyłem pod przycisk podgrzewania tylnej szyby, dochodzą do niego 4 kabelki 2 cienkie do podświetlenia przycisku i 2 grube to te nas interesują, na jednym jest +12V tego nie ruszamy, wpinamy się w ten drugi (na którym napięcie się pojawia dopiero po wciśnięciu przycisku) drugi przewód podpinamy pod masę (krótko mówiąc do jakiejś blachy
)
Żeby przeciągnąć kable trzeba zdemontować schowek przed pasażerem i analogicznie tapicerkę pod kierownicą, boczki z drzwi też oczywiście out jak i same lusterka trzeba odkręcić od drzwi. Pierwszy problem napotkałem przeciągając kable z drzwi do środka auta ponieważ wiązka która wchodzi w karoserię nie ma wyjścia w środku auta tylko gdzieś jest ukryta w profilu zamkniętym i nie ma jak się do niej dostać więc pomyślałem sobie dupa z mojego planu. Ale warto zauważyć że poniżej tej harmonijki w której idą kable (między drzwiami a karoserią) jest mała gumowa zaślepka i tamtędy właśnie można dostać się do środka auta czyli musimy wyciąć małą dziurkę w tej harmonijce i wyciągnąć z niej nasz przeciągany przewód i przez tą zaślepkę dalej już do środka w kierunku konsoli środkowej. Dodam że ja przewody przeciągałem za pomocą grubego sztywnego druta do którego przyczepiłem ów kabel. Następnym problemem jest przeciągnięcie kabli do środka lusterek ponieważ w wersji manualnej przechodzą tam linki do sterowania i jest naprawdę ciasno, za gruby kabel nie przejdzie. Tu używałem cienkiego przewodu jako pierwszego potem już zasadniczy kabelek a raczej dwa
Być może coś pominąłem jeśli się zorientuję to dopiszę.
W sumie mogłem porobić kilka fotek i wtedy ten opis by miał jakiś większy sens niż ten mój mało techniczny bełkot
zrobiłem tylko krótki filmik komórką jak trwają prace i jaki sajgon trzeba zrobić z autem
nie no przesadziłem nie było aż tak strasznie
w tle braciak elektronik
http://www.youtube.com/watch?v=fWFrIOLojPE