Mam Toledo II 1,9 Tdi 2001 AHF, na liczniku 182 tysiące i zaczęło mi z pierwszymimrozami coś stukać w skrzyni, no tak po kilku tygodniach obserwacji i analiz wywnioskowałem, bo byłem już nawet na diagnostyce i koleś mi powiedział że to będzie ze skrzyni.
A problem objawia się tak: przy ruszaniu i włączaniu kolejnych biegów to jest taki pojedyncze stuknięcie tylko, ale gdy sypię sobie na 5 biegu i puszczę pedał gazu a spad z górki jest niewielki to mi to zaczyna rytmicznie(cyklicznie) bić tak jak obroty koła i dzieje się tak tylko wtedy gdy silnik ani nie ciągnie(bo z góry jedzie), ani nie hamuje bo zjazd jest mało stromy, bo gdy jest stromo i silnik hamuje biegiem to jest cisza, podobnie jest gdytrzymam nogę na gazie ale silnik jedzie ze stałą prędkością i taksobie dryfuje, więc wtedy stukanie się pojawia, i ostatni przypadek kiedy wyłączę na luz na jakimś wyższym biegu (4,5) to mi to zaczyna walić jak opętane, że sam jak jade to muzykę na 30 daję żeby się nie wkurzać że się to rypie. Byćmoże to nie skrzynia ale narazie nie wskazuje na nic innego. Ktoś miał coś podobnego?