Bo się nie będą palić. Sonda lambda nie ma bezpiecznika. Wsadź tam łapy na zimnym silniku najlepiej leżąc pod autem ze ściągniętymi osłonami i będziesz wiedział gdzie przewód biegnie. Zaizoluj i śmigaj dalej.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
A mogę odkręcić lub jakoś odłączyć zasilanie od cz. lambdy z silnika przy wylocie wydechu . Tym manewrem bym miał pewność ze mogę rozbierać wydech i sprawdzać przewód który ma gdzieś przebicie ?
Witam Wszystkich Zauważyłem że delikatnie przygasają mi światła przednie. Dzieje się to tylko gdy wcisnę hamulec lub włączam mechanizm od szyby. Problem dotyczy tylko świateł. Kilka miesięcy temu wymieniałem akumulator i przy okazji wyczyściłem wszystkie masy pod maską ale problem jest od niedawna. Może ktoś mi coś doradzi. Pozdrawiam
Przygasanie świateł przy próbie domknięcia zamkniętej już szyby jest normalne, ale przy hamowaniu czy też przy otwieraniu szyby, żeby tak się działo to już chyba faktycznie coś nie tak. Jakie masz napięcie akumulatora przy pracującym silniku ?
Sorki że tak późno. Po odpaleniu 14,5. Po włączeniu świateł 14,3 a dodatkowo do tego z włączonym ogrzewaniem szyby 14,2. Nie zauważyłem skoków napięcia
Może regulator napięcia szwankuje, bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Pozostaje Ci albo jeździć z tym i się nie przejmować albo podjechać do ogarniętego speca od elektryki.