[1M] Zamek drzwi

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

[1M] Zamek drzwi

Post autor: vwir »

Zaczynają mi coraz bardziej świrować mikrostyki w zamkach z przodu. Znalazłem takie coś, może się przydać:
http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=60780

Oryginalne mikrostyki w naszych zamkach to V4NST7UL (firmy SAIA-BURGESS). Mikrostyki już zamówione, po weekendzie będę walczył.
Awatar użytkownika
lucassiuss
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

[1M] Zamek drzwi

Post autor: lucassiuss »

Siema mam problem mam zamknięte drzwi i w ogóle nie da się ich otworzyć podłączyłem Vaga i wszystkie drzwi sprawdziłem po kolei wszystkie reagowały na ryglowanie i otwieranie a pasażera ciągle było napisane Locked bodajże wiec tak jak by nie było impulsu ale nie da nic zrobić bo są zamknięte czy ktoś otwierał takowe zablokowane drzwi, rozbierał tapicerkę co jest ciężkie do wykonania potrzebna jakaś osoba doświadczona w tych sprawach:)
Awatar użytkownika
NED
Forumowicz
Model: 1.8 20V

[1M] Zamek drzwi

Post autor: NED »

Prawdopodobnie padło ryglowanie zamka i dlatego nie da się ich otworzyć , ja rozbierałem tylne ale jest to o tyle łatwiejsze tapicerka nie jest przykręcona od spodu. Przednia tapicerka ma dwa wkręty od dołu i to z nimi jest największy kłopot (może jednak się uda odkręcić jeśli nie to trzeba rwać) Po demontażu tapicerki to już z górki tylko od razu kupił bym sobie zamek gdyż w celu otwarcia trzeba zniszczyć stary( przynajmniej ja tak musiałem zrobić) Jak coś to pisz na PW albo 504960301
NED
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

[1M] Zamek drzwi

lucassiuss pisze:Siema mam problem mam zamknięte drzwi i w ogóle nie da się ich otworzyć podłączyłem Vaga i wszystkie drzwi sprawdziłem po kolei wszystkie reagowały na ryglowanie i otwieranie a pasażera ciągle było napisane Locked bodajże wiec tak jak by nie było impulsu ale nie da nic zrobić bo są zamknięte czy ktoś otwierał takowe zablokowane drzwi, rozbierał tapicerkę co jest ciężkie do wykonania potrzebna jakaś osoba doświadczona w tych sprawach:)

Temat przerabiany u kuzyna w tym tygodniu. Rozumiem, że nie masz wkładki na kluczyk w drzwiach pasażera (u mnie na przykład jest, u kuzyna nie ma). Najpierw sprawdziłem, czy na allegro znajdę tą zaślepkę obok klamki w kolorze jego auta. Była za całe 25PLN, więc nieźle. Wtedy zwiercił ta zaślepkę, żeby dostać się do zamka. Gdy do niego dojechał wiertłem, to okazało się, że zaczął działać. Czyli generalnie potrzeba było go poruszać, żeby tylko zimne luty na chwilę 'zaskoczyły'. Nawet gdyby to nie pomogło, to będziesz w zamku w miejscu, gdzie wchodzi kluczyk i tam jest taki plastik, który przesuniesz i zamek się otworzy. Trzeba tylko zrobić dziure w plastikowej obudowie zamka. No i potem już standard - otwarcie drzwi, wyciągnięcie zamka, przelutowanie zimnych lutów. Pamiętaj o zaklejeniu dziury w obudowie zamka, jeśli ją zrobisz. Dzisiaj właśnie składa drzwi, zaślepka już przyszła w kolorze auta, więc jedyny koszt to koszt zaślepki. Wydaje mi się, że to i tak lepiej, niż zniszczyć sobie tapicerkę przy wyciąganiu jej od wewnątrz. Tym bardziej, że w przednich drzwiach tapicerka przystawi do deski rozdzielczej.
Próbowaliśmy też innej metody - zagrzać farelką zamek, drzwi, wnętrze, w nadziei, że zamek zacznie działać. Nie pomogło, ale jeśli masz garaż to spróbuj. Może Ci się uda.
Awatar użytkownika
lucassiuss
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

[1M] Zamek drzwi

Post autor: lucassiuss »

zamek wymieniałem moze z 2 miechy temu, tak zaślepek mam a mało tego nie mam kołeczków w środku ah ta technologia
b
butrynm
Forumowicz

[1M] Zamek drzwi

Post autor: butrynm »

Witam. Wymieniono mi zamek od kierowcy. Nie mieli do Toledo II i założyli oryginalny z Cordoby. Mogą być jakieś problemy ?
R
Renovatio
Forumowicz

[1M] Zamek drzwi

Post autor: Renovatio »

butrynm pisze:Witam. Wymieniono mi zamek od kierowcy. Nie mieli do Toledo II i założyli oryginalny z Cordoby. Mogą być jakieś problemy ?

Od cordoby i pasował? może źle zrozumiałeś
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

[1M] Zamek drzwi

Pasuje z golfa IV, z audi A3, ze skody octavii. Ale z cordoby to pierwsze słyszę. Miałem ibizę i widziałem jej zamki i są zupełnie inne. Chyba, że chodzi o jakąś inną generację cordoby/ibizy.
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

[1M] Zamek drzwi

Post autor: kornat »

Pewnie zapakowali z Ibizy/Cordoby 6L
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony

[1M] Zamek drzwi

No ja miałem starszą ibizkę. Więc może z 6L pasuje.
ODPOWIEDZ