lucassiuss pisze:Siema mam problem mam zamknięte drzwi i w ogóle nie da się ich otworzyć podłączyłem Vaga i wszystkie drzwi sprawdziłem po kolei wszystkie reagowały na ryglowanie i otwieranie a pasażera ciągle było napisane Locked bodajże wiec tak jak by nie było impulsu ale nie da nic zrobić bo są zamknięte czy ktoś otwierał takowe zablokowane drzwi, rozbierał tapicerkę co jest ciężkie do wykonania potrzebna jakaś osoba doświadczona w tych sprawach:)
Temat przerabiany u kuzyna w tym tygodniu. Rozumiem, że nie masz wkładki na kluczyk w drzwiach pasażera (u mnie na przykład jest, u kuzyna nie ma). Najpierw sprawdziłem, czy na allegro znajdę tą zaślepkę obok klamki w kolorze jego auta. Była za całe 25PLN, więc nieźle. Wtedy zwiercił ta zaślepkę, żeby dostać się do zamka. Gdy do niego dojechał wiertłem, to okazało się, że zaczął działać. Czyli generalnie potrzeba było go poruszać, żeby tylko zimne luty na chwilę 'zaskoczyły'. Nawet gdyby to nie pomogło, to będziesz w zamku w miejscu, gdzie wchodzi kluczyk i tam jest taki plastik, który przesuniesz i zamek się otworzy. Trzeba tylko zrobić dziure w plastikowej obudowie zamka. No i potem już standard - otwarcie drzwi, wyciągnięcie zamka, przelutowanie zimnych lutów. Pamiętaj o zaklejeniu dziury w obudowie zamka, jeśli ją zrobisz. Dzisiaj właśnie składa drzwi, zaślepka już przyszła w kolorze auta, więc jedyny koszt to koszt zaślepki. Wydaje mi się, że to i tak lepiej, niż zniszczyć sobie tapicerkę przy wyciąganiu jej od wewnątrz. Tym bardziej, że w przednich drzwiach tapicerka przystawi do deski rozdzielczej.
Próbowaliśmy też innej metody - zagrzać farelką zamek, drzwi, wnętrze, w nadziei, że zamek zacznie działać. Nie pomogło, ale jeśli masz garaż to spróbuj. Może Ci się uda.