U mnie wyglądało to tak:
Musiałem zmieć środki boczków po zmianie stołków na skórzane.
Swoje boczki miałem z czarnymi dołami i szarymi środkami a te ze skórą były z szarymi dołami. Obie wersje EU ale gdyby ktoś miał UK to instrukcja również mu się przyda.
Bierzemy na "warsztat" boczek i rozwiercamy plastikowe nity. Tak najprościej je rozłączyć bez uszkodzenia. Rozwiercamy wszystkie, które trzymają środkową część, którą chcemy zdemontować. W przypadku chęci zmiany UK na EU to rozwiercamy również te nity trzymające dolną część boczka.
Następnie po wyjęciu środkowego elementu poprawiamy jeszcze otwory delikatnie wiertarką i staramy się możliwe najbardziej wyprostować plastikowe nity w pozostałych plastikach.
Ja do dyspozycji miałem spawarkę do plastiku więc zadanie banalnie proste.
Bierzemy odpowiedni materiał, przykładamy elementy do siebie, można użyć zacisków aby przymocować je do siebie. Jak wszystko pasuje to nit po nicie spawamy. Należy uważać, żeby nie przegrzać materiału.
Sprawa dosyć prosta i zamierzony efekt we wnętrzu uzyskany. U mnie w WWA byłem u kilku gości, którzy spawają plastik. Niestety każdy z nich za komplet boczków (przespawania) chciał ok 200zł. Spawarka do plastiku kosztuje ok 140zł. Rachunek był prosty a spawarka na pewno się jeszcze nie raz przyda.
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro